8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Kadın kaloriferciler belgelerini aldı

Sarıgöl Halk Eğitim Müdürlüğü'nce açılan 'Kalorifer Yakımı-Bakımı Kursu' tamamlandı. Açılan kurs sonunda 15 kişi kalorifer yakım ve bakımı belgesi aldı. Kursta 2 bayanın belge alması dikkat çekti. 

Sarıgöl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan 'Kalorifer Yakım ve Bakım' kurslarını başarıyla tamamlayan 15 kişiye belgeleri verildi. 18 kişinin müracaat ettiği kurslara katılan 2 bayan kalorifercinin bulunması dikkat çekti. Sarıgöl Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 48 saat süreli kalorifer kursu boyunca kursiyerlere kalorifer yakımı, bakımı hakkında bilgiler verilirken, uygulamalı çalışmalara da yer verildiğini belirten Sarıgöl Halk Eğitim Müdürü Halil Tuna konu ile ilgili olarak, "İlçe genelinde açtığımız kalorifer yakımı ve bakımı kurslarına 18 kişi müracaat etti. 

Bunlardan kurs sonunda yapılan sınavda 15 kişi başarılı oldu. Kurslarımıza Alaşehir Kenan Evren Endüstri Meslek Lisesi Sıhhi Tesisat Teknolojisi Bölüm Öğretmeni Özgür Türk Tükenmez tarafından 48 saat süreli kurs verildi. Kurslarımız sürecisince de kursiyerlerimize kaloriferlerin yakılması, bakımı, kömürlü ve akaryakıtlı kalorifer sistemleri hakkında da bilgiler verilerek birer meslek edinmelerini sağladık. Başarılı olan 13 erkek, 2 bayan arkadaşımıza belgeleri verildi" dedi. 

Öte yandan Sarıgöl Halk Eğitimi Müdürlüğü'nce açılan Kalorifercilik kursuna katılan Emine Akbaş (35) ve Gülay Ergenekon (31) isimli bayanlar, kurs sonunda aldıkları belgelerin mutluluğunu şöyle dile getirdi:
"Gerçekten, kalorifercilik kolay bir iş değilmiş. Hatta evimizde yaktığımız sobaları bile yakmanın bir tekniği olduğunu kurslarda öğrendik. Kaloriferciliğin erkek mesleği olduğunu söylediler ama biz yılmadık. Bu kursları sonuna kadar giderek meslek sahibi olduk. Son zamanlarda okullarda ve resmi kurumlarda alınacak olan işçilerden bile kalorifer kullanım belgeleri istenmekte biz de bunu aldık. Artık bu tür bir iş olduğunda bizlerde müracaat edebileceğiz. Şimdi bizler her türlü kaloriferi rahatlıkla çalıştırabilmekteyiz."
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 13:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?