30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kadın mahkumlara kanser semineri

Manisa'nın Salihli ilçesinde C Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 30 kadın mahkuma Kanser Haftası dolayısıyla “Meme Kanseri” ve “Serviks" yumurtalık kanseri hakkında seminer verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Ekibi tarafından verilen seminere Tıbbi Teknolog Memik Bak, Ebe Elif Altıparmak ve Hemşire Güldane Coşkun katıldı.

Cezaevi Eğitim Birimi Öğretmeni Hurşit Kayan'ın da hazır bulunduğu seminer hakkında bilgi veren Tıbbi Teknolog Memik Bak, “Salihli C Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine bu eğitim seminerinin düzenlenmesi kararlaştırıldı. Konularında uzman ekibimiz tarafından düzenlenen seminerde kadınların korkulu rüyası olan meme ve yumurtalık kanseri hastalıklarına değinildi. Seminerde kanserin belirtileri, kadınlarda en sık görülen kanser türleri, meme kanserinin risk faktörleri, kendi kendine meme kanseri muayenesi, meme kanseri tedavisi, rahim ağzı kanseri ve nedenleri, bu kanser türlerinden korunma yolları gibi ana başlıklar ele alındı. Salihli Toplum Sağlığı Merkezi olarak bu tür sosyal aktivitelerin içinde yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 15:45:05
Güncelleme :12 Nisan 2008 Cumartesi 15:50:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Züleyha Çınarlı IP: 88.251.166.xxx Tarih : 14.04.2008 23:47:56

Çok fevkalade bir hizmet, sağlık personeline ve Kent habere teşekkür ederim.