30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kadınlara girişimcilik dersi

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından Akhisar'da kadınlara yönelik girişimcilik seminerleri verilmeye başlandı.

“Kadın Girişimcileri Desteklenmesi Projesi" kapsamında başlayan, kadınlara eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesini amaçlayan seminerlere ilçedeki kadınlar büyük ilgi gösterdi. Akhisar Pratik Kız Sanat Okulu'nda düzenlenen semineri eğitimci Aytekin Ağır verdi. İlk seminere 30'a yakın bayan katıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan AB Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi Manisa Koordinatörü Başak Turan, ”Birer girişimci olarak ekonomik faaliyette bulunamayan, yeterli bilgi ve beceriye sahip olmayan, eğitim düzeyleri düşük olan ve bununla bağlantılı olarak genellikle kayıt dışı istihdam kapsamında yer alan kadınlar öncelikli olarak hedefimizdir. 13 gün sürecek proje kapsamında sabah ve öğleden sonra günde 6 saat bayanlara eğitim verilecek. Akhisar'da yaptığımız çalışmalara ilgi oldukça fazla oldu. Bizlere burada yardımcı olan Pratik Kız Sanat Okulu Müdürü Behiye Akleylek ve Müdür Yardımcısı Nazan Bahar'a teşekkür ediyorum.” dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 14:40:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?