4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kafe işletmecilerine sertifika

KULA'DA İNTERNET KAFE İŞLETMECİLERİNE SERTİFİKA

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan internet salonu işletmecilerine yönelik Kula Kaymakamlığı tarafından bilgilendirme semineri verildi.

Kula Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen seminere emniyet görevlileri ve bilgisayar öğretmenleri katıldı. İnternet kafe işletmecilerine, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesine Dair Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik hakkında bilgiler verildi. Seminerde, bilişim suçları, internetin güvenli ve bilinçli kullanımı, internetin güvenliğini bilinçli kullanımını tehdit eden unsurlar, web tarayıcılarının ve arama motorlarının güvenli ve bilinçli kullanımı, kişisel ve dosya paylaşımı yazılımlarının bilinçli ve güvenli kullanımı, internette web tarayıcılar, e-posta, e-sohbet, e-forum, dosya paylaşım ortamlarının kullanımı yoluyla işlenen bilişim suçları,anti-virüs ve spyware yazılımlarının ve kullanımı, anti-virüs ve spyware yazılımlarıyla internette alınabilecek güvenlik önlemleri, iç IP dağıtım logolarının elektronik ortamda sisteme kaydedilmesi, hakkında internetle işlenen bilişim suçları, konusu suç oluşturan içeriklere erişimi önleyici tedbirler, uygunsuz içerik filtreleme yöntemleri, IP dağıtım logolarının elektronik ortama kaydedilmesi gibi konular işlendi.

Seminer sonrası katılımcılara Kula Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından sertifika verildi. Kaymakam Şahiner, "İlçemizde faaliyet gösteren internet kafeler yasalara uygun olarak çalışıyor. Şimdiye kadar olumsuz bir olayla karşılaşmadık. Kendilerine bundan böylede dikkatli bir şekilde çalışmalarını tavsiye ediyor ve çalışmalarında başarılar ve hayırlı işler diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:37:05
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 14:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?