30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kahraman ağabey kardeşini kurtardı

Sarıgöl ilçesine bağlı Alemşahlı köyünde çıkan ev yangınında, küçük kardeşini alevlerin içinde gören ağabey suyla müdahale ederek kardeşini kurtarmayı başardı. Celal Pala'ya ait evde çamaşır makinasından dolayı yangın çıktı.

Anne ve babanın evde bulunmadığı sırada meydana gelen olayda, evin en küçüğü Erhan Pala (10) bir anda alevler içerisinde kaldı.

Bir başka odada ders çalışırken kardeşinin feryadını duyan ağabey Selahattin Pala (13), alevlerin arasından kardeşi Erhan'ı suyla müdahale ederek kurtardı. Evden dumanlar yükselirken, Pala kardeşlerin imdat çığlıklarını duyan çevredeki komşular içeri girerek yangını büyümeden söndürdü. Her iki kardeş köylüler tarafından Sarıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sarıgöl Devlet Hastanesi'nde ilk tedavileri yapılan iki kardeş ambulansla İzmir Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Erhan Pala'nın vücudunda ikinci derece yanık olduğu ağabeyinin de ellerinin yandığı belirtildi.

Kardeşini alevlerin içerisinden kurtaran Selahattin Pala, "Ders çalışıyordum. Kardeşim yangını fark etmiş ve söndürmeye çalışırken üzerindeki elbiseleri tutuşmuş. Onu görünce üzerine kovayla su döktüm, ardından dışarı çıkardım. Bu arada benim de iki elim yandı" dedi.

Bu arada baba Celal Pala'nın yangından az önce kahveye anne Durdu'nun ise çamaşırları makinaya atarak komşuya gittiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 15:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?