9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Kalabalık 'fuhuş davası'nda 30 tahliye

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde fuhuş operasyonunda yakalanan ve haklarında dava açılan biri gıyabi tutuklu, 32'si tutuklu toplam 56 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında 30 kişi tahliye edildi.

Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak, insan ticareti yapmak, fuhuş ve fuhuşa aracılık etmek iddialarıyla haklarında dava açılan, aralarında polis, işadamı, doktor ve siyasilerin de bulunduğu sanıklar, mahkeme salonunun dar olması nedeniyle ilk duruşmaya Alaşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde kurulan mahkemede çıktı.

Alaşehir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Süleyman Çekilmez, iddianameyi okuyarak sanıkların tek tek kimlik sorgusunu yaptı. Duruşmada 32'si tutuklu 44 sanık hazır bulundu. Sanıklar ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi, yaklaşık 3.5 aydır boş yere cezaevinde yattıklarını öne sürerek tahliyelerini istedi.

İftar nedeniyle ara verildikten sonra gece geç saatlere kadar süren duruşmada sanıkların yanı sıra 4 tanık da dinlendi. Duruşma sonunda 32 tutukludan 30'u tahliye edildi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Murat Fidan ve Hatırnaz Ertaş'ın tutukluluk halinin sürmesine, MHP'li İl Genel Meclisi üyesi Aycan Alpar hakkındaki gıyabi tutuklama kararının da devamına karar verip davayı erteledi.

Alaşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 Temmuz 2006’da 12 otel ile 14 ev ve işyerine baskın düzenlemiş, 6'sı yabancı uyruklu kadın olmak üzere 55 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonda 3 tabanca, fuhuştan elde edildiği iddia edilen 20 bin YTL ile 170 YTL sahte para ele geçirilmişti. Aralarında Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Otel sahibi Ömer Şahin, CHP Eski İlçe Başkanı ve Serhat Otel'in sahibi eczacı Erkin Türker, DYP'li İl Genel Meclisi Üyesi ve Otel Philadelphia'nın sahibi eczacı Bülent Atasoy, polis memuru A.D'nin de bulunduğu 32 sanık tutuklanmıştı. MHP'li İl Genel Meclisi Üyesi ve Yıldız Otel'in sahibi Aycan Alper hakkında ibe gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 11:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatoş tuna IP: 85.98.51.xxx Tarih : 19.10.2006 17:55:47
öyle kolay yoldan ekmek yemek yok.ben alaşehirde yaşıyordum ve sarıgöle evliliğim nedeniyle taşındım.genç bakış olarak ve eşim otel sahibi 20 yıldır ama hala 1 yıllık otel sahibi kadar zengin değiliz.sonuç helal para da o yüzden.bence hiçbiri çıkmamalıydı.artık o iğrenç ve sokaklarda tahrik ederek dolaşan yarı çıplak kadınlardan bıktık.önce buna çare bulsunlar ve birahane ve gazinoları kapatsınlar...kaç kişinin yuvası dağıldı.