5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kaldırım işgaline geçit yok

BAŞKAN ERGÜN'DEN ESNAF ZİYARETLERİ

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, esnaf ziyareti yaparak kaldırım işgali konusunda esnaflarla görüştü, kaldırımı işgal eden esnaflara durumu anlatarak anlayış istedi.

Sultan Camii'nden Manolya Meydanı'na kadar yürüyen Başkan Cengiz Ergün, güzergah üzerindeki esnafla sohbet etti. Kaldırım işgali konusunda kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Ergün, esnafla ayak üstü sohbet etti, sorunlarıını dinledi. Özellikle dükkandan dışarı taşan teşhir yeri bulunan esnafla konuşan Başkan Ergün, kaldırım işgali konusunda anlayış istedi.

Ergün şöyle dedi; “Esnaflığın zorluklarını en iyi bilenlerden biri benim. Bu konuda bilimsel bir araştırma yaptırdık ve kaldırım işgali konusunu halka sorduk. Halk anket sonunda kaldırım işgali ile ilgili işgalin kaldırılması yönünde karar verdi bizde uyguladık. Şimdi kent içindeki çeşitli ziyaretlerimizde bu işgale riayet edilip edilmediğini kontrol etmeye çalışıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla büyük ölçüde kaldırım işgalinin önüne geçtik. Esnaf ziyaretimizde benim bire bir görüşmelerimde söylediğim tek şey bu işin düzenli ve adil yapıldığıdır. Biz yapılan inceleme sonunda oda başkanlarının da onayını alarak bu düzenlemeyi başlattık. Şimdi sonuçlarını almaya başladık. Kaldırımlar artık insanlarımızın daha rahat yürümeye başladığı bir alan haline geldi. Bir insanın kaldırımda yürümesini engellemek onun insani haklarını elinden almak gibi bir durum yaratıyor. Esnafımız bizim esnafımız, kaldırımlar bütün Manisalıların kaldırımı. Bir orta yol bulunması gerekiyordu kimseyi mağdur etmeden bu orta yolu bilimsel verilerden faydalanalarak bulduk. Şimdi Manisa için hangisi iyiyse onu uygulamak bizler kadar esnafımızın da görevi.”

BAŞKAN ERGÜN'DEN ESNAF ZİYARETLERİ
BAŞKAN ERGÜN'DEN ESNAF ZİYARETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 16:17:03
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 23:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?