3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kalitesini tescilledi

Sarıgöl Devlet Hastanesi'ne İSO 9001:2008 Kalite Belgesi verildi. Hastanede bir ay önce yapılan incelemelerin ardından Kalite Belgesi'ni almaya hak kazandıklarını belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Alpaslan Alsoy, "Hastanemiz, kendini sürekli yenileme, modern ameliyathaneleri, hasta odaları, temizliği, yemekhanelerimiz ve diğer tüm birimlerimiz incelenerek İSO 9001:2008 Kalite Belgesi'ni almaya layık görüldü. Bu belgeyi almaktan mutluyuz."dedi.

100 yataklı hastanenin Kalite Belgesi alması ilçe halkı tarafından da sevinçle karşılandı. Vatandaşlar, iki yıldır ilçelerine dahiliye uzmanın atanmamasından yakınarak şunları söylediler: "Hastanemiz kalite belgesi aldı ancak iki yıldır dahiliye doktoru ataması yapılamadı. Dahiliye doktoru için çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyoruz.Yetkililerden ilçemize bir an önce dahiliye doktoru ataması istiyoruz." dediler.

Bu arada hastaneye ait hasta nakil ambulansı da TS-EN 1789 standartlarına uygun hale getirildi. Yenilenen ambulansın acil yardım ambulansına dönüştüğünü belirten Devlet Hastanesi Müdürü Ramazan Özcan, "Mevcut hasta nakil ambulansımız Ankara'ya gönderildi ve TS-EN 1789 standartlarına uygun hale getirilerek acil yardım ambulansına dönüştürüldü. Yenilenen tam donanımlı ambulansımız sayesinde artık ilk yardımda her tür müdehale yapılabilecek. " dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 15:52:58
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 15:59:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?