4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kampanya evliliği

"Manisa’da Resmi Nikahsız Çift Kalmasın" kampanyası çerçevesinde düzenlenen törenle, Manisa Toplum Merkezi Müdürlüğü’nün tespit ettiği dini nikahlı 24 çiftin resmi nikahı kıyıldı.

Manisa Valiliği’nin desteği ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan "Manisa’da Resmi Nikahsız Çift Kalmasın" kampanyasında, 2005 yılının ilk 24 resmi nikahı gerçekleştirildi. Ece Restorant’ta düzenlenen toplu nikah törenine, Manisa Valisi Orhan Işın ile Belediye Başkanı Bülent Kar da katıldı.

Törende konuşan İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zekeriya Ertaş, Toplum Merkezi’nin, Ekim 2001 tarihinden bu yana 250’si 2004 yılında olmak üzere toplam 554 çiftin resmi nikahını kıydığını, bugün nikahları kıyılacak 24 çift ve halen işlemleri devam eden çiftlerle birlikte bu rakamın 600’ü bulduğunu belirtti. Ertaş, "Nikahları kıyılacak 24 çiftimize, Toplum Merkezi eğitim salonunda aile planlaması konusunda eğitim verilmiş olup eğitim devam edecektir" dedi.
Manisa Valisi Orhan Işın, "Dini nikahla yaşayıp sosyal ve ekonomik sebepler nedeniyle resmi nikah yaptıramayan 24 çiftimizin bugün resmi nikahları yapılarak, aile mutlulukları perçinleştirilmiştir. 2005 yılında bu konumda olan diğer gençlerin de kampanyamız çerçevesinde resmi nikahları kıyılacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından nikaha geçildi. İlk olarak nikah masasına oturan Mevlüde Kaya ile Rıdvan Göçeden çiftinin şahitliklerini Vali Orhan Işın ile Belediye Başkanı Bülent Kar yaptı. İl Nüfus Müdürü Mustafa Alan’ın kıydığı nikahta evlenme cüzdanını Vali Orhan Işın, gelin Mevlüde Kaya’ya vererek ömür boyu mutluluklar diledi. Gelin Mevlüde Kaya’ya, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından verilen çeyrek altını Vali Işın, damat Rıdvan Göçeden’e ise İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilen gömleği Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar teslim etti. Daha sonra diğer çiftlerin de resmi nikahları kıyıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 16:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?