3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kampüs çıkışı kaza: 2 ölü 6 yaralı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Muradiye Kampüsü çıkışında öğrenci taşıyan kamyonetin takla atması sonucu 2 öğrenci öldü, 6 öğrenci yaralandı.

CBÜ Mühendislik Fakültesi'nden sekiz öğrencinin bulunduğu Erkan Yıldırım yönetimindeki kamyonet, kampüs girişindeki yolda virajı alamayarak devrildi. Kazada, Gökay İşler (22) ve Erdem Alagöz (26) hayatlarını kaybetti.

Aynı fakültede öğrenci olan ve kamyoneti kullanan Erkan Yıldırım'la birlikte Mustafa Soysal (21), Şerif Salmanoğlu (21), Galip Yılmaz (21), Tansu Kundakçılar (22) ile Uğur Erdem (20) yaralanarak 112 ambulanslarıyla Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldılar. Sekiz öğrencinin İzmir'den kamyonetle Manisa'ya geldikleri, kayıt yeniledikten sonra dönüşe geçtiklerinde kazanın meydana geldiği öğrenildi.

CBÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet Güzel, olay yerinde yaralı öğrencilerden Şerif Salmanoğlu ile görüşerek kaza hakkında bilgi aldı. Güzel, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin kayıtlarını yaptırdıktan sonra İzmir'e dönerken kamyonetin çok hızlı seyrettiğini, yolun yokuş ve mucur olması yüzünden takla attığı, bu sırada bazı öğrencilerin de yola savrulduğunu görgü tanıklarının belirttiğini anlattı. Prof.Dr. Güzel, kaza nedeniyle son derece üzgün olduğunu bildirdi.

CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ümit Gökkuş ise mevcut ödenekle ve imkanları dahilinde ancak güvenlikle ilgili önlemleri alabildiklerini belirterek, ''Trafik düzenlemesi yapılırken bize soran olmadı. Öğrencileri böyle hazin şekilde kaybetmekten dolayı üzüntü duyduk. Ailelerine nasıl haber vereceğimizi bilmiyoruz. Ama yol sorununun bir an önce çözümlenmesini istiyoruz'' dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 18:23:15
Güncelleme :17 Eylül 2009 Perşembe 18:30:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?