30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kamyon hırsızları Salihli'ye dadandı

Manisa'nın Salihli ilçesinde son 6 ay içerisinde aynı bölgeden 5 yüklü kamyon çalındı. Çalınan 5 kamyondan 4'ü yükleri boşaltılmış halde çeşitli bölgelerde bulunurken, kayıp olan diğer kamyona 4 aydır ulaşılamadığı belirtildi.

Salihli'de ilçesinde kamyon hırsızlığı ilçedeki kamyoncuları tedirgin ediyor. Bu hırsızlık olayının arkasında bir şebekenin olabileceğini düşündüklerini ifade eden S.S. 67 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Bünyamin Kanatoğlu, “Son 6 ay içerisinde ilçemizin Dedetaşı, Kırveli mahalleleri ve Avar Caddesi üzerinde 5 adet yüklü kamyon çalındı. Tuncer Akça'ya ait 45 SA 6390 plakalı BMC marka kamyon, üzerinde piyasa değeri 60 bin YTL olan 22 ton pirinç ile birlikte çalınmış ve İzmir'in Bornova ilçesinde yükü boşaltılmış halde bulunmuştur. Bununla birlikte Yunus Savaş isimli esnafımıza ait 45 RY 682 plakalı BMC marka kamyon 3 ay önce çalındı ve Manisa'nın Turgutlu ilçesinde maddi hasar verilmiş olarak bulundu.

Mehmet Uysal isimli üyemize ait kamyonda üzerinde 60 bin YTL olan iplikle birlikte çalındı ve kamyon yükü boşaltılmış halde Mersin ilinde bulundu. Salihli'de bir tuğla fabrikasına ait kamyon içerisindeki yüklü tuğlalar yol kenarına boşlatılmak suretiyle bir tarlada bulundu. Akın Gökkaya'ya ait 45 SA 0827 plakalı BMC marka kamyondan ise 4 aydır haber alınamamaktadır. Bu 5 kamyonun park edildiği mevkii de aynı yerdedir. Üyelerimiz bu durum karşısında tedirgin oluyor. 'Acaba yarın sabah kalktığımda benim kamyonum yerinde olur mu?' diyerek birbirleriyle espri yapıyorlar. İlçemizin adı İstanbul gibi yerde bile 'Salihli'de kamyon hırsızları varmış' şeklinde lanse ediliyor." dedi.

Bu konuda emniyet güçlerinden yardım isteyen Kanatoğlu, "Bizler bu tarz olayların azalması için 24 saat güvenlik tarafından korunan kamyon garajımızın tercih edilmesi için üyelerimizi uyarıyoruz. Bu olayların artık son bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 15:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?