9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Kanalizasyon inşaatı göçtü: 1ölü, 1 yaralı

Manisa'da bir inşaatın kanal kazısında çalışan iki işçi, asfalt yolun altından kayan toprak yığınlarının altında kaldı. Kardeş olan işçilerden bir hayatını kaybederken, diğeri de ağır şekilde yaralandı. 

Olay, bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 75. Yıl Mahallesi Gazi Sokak'ta bir inşaatın kanal kazısı sırasında, kepçe makinesi yaklaşık 3 metre derinliğinde kanal kazarken, kanalın içinden dışarıya toprak atan Cihangir ve Cemşit Babir isimli kardeşler asfalt yolun altından kayan toprak yığınının altında kaldı. Cihangir tamamen toprağa gömülürken, Cemşit ise kanlar içinde toprak yığınının arasında yardım istedi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla çıkarılan Babir kardeşlere ilk müdahaleyi yine vatandaşlar yaptı. 

Soluk almadığı anlaşılan Cihangir'e suni teneffüs ve kalp masajı yapıldığı öğrenildi. Daha sonra özel araçla Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Babir kardeşlerden Cihangir (28) hayatını kaybetti. Ağır yaralı Cemşit ise tedavi altına alındı. Kardeşlerin ağabeyi Ahmet Babir, kardeşinin öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Acil servis girişi kapısının camını kıran acılı ağabeye sakinleştirici iğne yapılırken, görevli polis memurları acılı ağabeyi güçlükle sakinleştirdi. 

Olayın gören ve işçileri göçük altından çıkaran vatandaşlar, Cihangir'in olay yerinde hayatını kaybetmiş olduğunu belirtti.
Bu arada, olayın sorumlusu olarak kanal kazısını yapan kepçe operatörü Nizamettin İ. (İnkaya), polis tarafından gözaltına aldındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 15:18:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?