30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kansere karşı işbirliği

Manisa Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde 50 - 69 yaş gurubundaki bayanlar meme kanserine karşı sağlık taramasından geçirilecek.


İki kurum arasında meme kanserine erken teşhis konulması amacıyla Ücretsiz Meme Kanseri Tarama Protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Bülent Kar ile İl Sağlık Müdürü Ziya Tay arasında yapılan anlaşmaya göre ilk aşamada Dilşeker, Gediz, İshakçelebi, Bayındırlık ve Kocatepe mahallelerinde ikamet eden ve meme kanserinde riskli yaş olarak nitelenen 50 - 69 yaş arasında bulunan bayanlar Manisa Belediyesi'ne ait nakil aracıyla ücretsiz olarak Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi’ne getirilerek muayene edilecekler.


Söz konusu 5 mahallenin muhtarlarının katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Bülent Kar, Sağlık Müdürlüğü’nün bu konuda yapacağı çalışmalara ulaşım alanında destek vereceklerini söyledi. Kari, “İşin hamaliye kısmını biz halledeceğiz. Yapılan işbirliği çerçevesinde kansere karşı mücadele edeceğiz.”dedi.

İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, meme kanserinin kadınlardaki kanser hastalıklarının yüzde 25’ini oluşturduğunu belirterek, “Çağımızın vebası olarak nitelenen kanser hastalığında erken teşhis büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda kanser türleri içerisinde kadınlarda en sık görülen meme kanserine ilişkin Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nün yürüttüğü ücretsiz Meme Kanseri Tarama Tetkiklerine ek olarak Manisa Belediyesi ile sürdürülebilir bir projeye daha imza atıyoruz. Kanser hastalığına yakalanan her dört kadından birinde meme kanseri görüldüğü ve bu nedenle yaşamlarını yitirdikleri göz önünde bulundurulursa başlatılan yeni kampanyanın önemi de daha net anlaşılmış olacaktır.”dedi.


İlk aşamada 5 mahallede çalışma yapacaklarını belirten Tay sözlerini şöyle sürdürdü: “Manisa Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde Dilşeker, Gediz, İshakçelebi, Bayındırlık ve Kocatepe mahallelerinde ikamet eden ve meme kanserinde riskli yaş olarak nitelenen 50 - 69 yaş arasında bulunan bayanlar Manisa Belediyesi'ne ait nakil aracıyla ücretsiz olarak Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezine getirilerek muayene edileceklerdir. Kocatepe Mahallesi'nde bulunan 5 Nolu Aile Sağlığı önünden alınacak olan bayanlar yine tetkiklerinin yapılmasının ardından nakil aracıyla 5 Nolu Aile Sağlığı önündeki buluşma noktasına götürüleceklerdir. Üç ay sürecek olan kampanya Manisa'nın diğer bölgelerine yönelik tarama tetkikleri ile sürdürülecektir. Türkiye'de kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği noktasında da bir ilk olma özelliğini taşıyan protokolün hayata geçmesinde Manisa Belediyesi'nin sağladığı katkı ve destek yadsınmaz. Manisa'ya önemli bir sağlık hizmetinin gelmesinde sağladığı destekten dolayı Manisa Belediye Başkanı Sayın Bülent Kar'a Manisalılar adına teşekkürlerimi sunuyorum.”

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?