5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kanseri bitkilerle yendi

Yaklaşık bir yıl önce yakalandığı lenfoma kanserini bitkisel destek tedavisiyle yenmeyi başaran 25 yıllık imam Hüseyin Avşar, "Ne zaman öleceğimi düşünürken Ege Lokmanı Şevki Güngör bana umut oldu. Yeniden dünyaya gelmiş gibiyim" dedi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Bahçedere köyünde imamlık yapan evli ve 3 çocuk babası Hüseyin Avşar, 1 yıl önce lenfoma kanserine yakalandı. Kanser olduğunu öğrendiğinde büyük bir şok yaşayan Avşar, daha sonra başlayan tedavi süreci ve herbalist Şevki Güngör'ün kendisine nasıl umut olduğunu sevinç gözyaşlarıyla anlattı. Kısa bir süre önce tamamen iyileştiğini öğrenen Avşar, "Vücudumda başlayan deri döküntüleri üzerine Ege Üniversitesi Hastanesi'ne gittim. Orada yapılan tetkikler sonucu doktorum lenfoma kanseri teşhisi koydu. Bunu ilk duyduğumda dünyam başıma yıkıldı. Ölümü o an ensemde hissettim. Sakin olmam gerekiyordu. Çünkü, ben yıllardır imamlık yapıyorum. Çok cenaze namazı kıldırdım ve defnettim. Benim diğer insanlardan daha sakin olmam gerekiyordu" dedi.

AİLEMİ DÜŞÜNDÜM
Yaşadığı acı tecrübeyi anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan imam Hüseyin Avşar, şöyle konuştu: "Ölmekten korkmuyordum. Eşim ve daha çok küçük olan çocuklarım ne yapacaktı, beni düşündüren onlardı. Beni muayene eden doktorlar umutlu konuşmuyorlardı. İçimi korku sarmıştı. Sürekli düşünüyordum; 'ben ölürsem çocuklarıma kim bakar' diye. Çevremdeki kişiler hasta olduğumu öğrenmişlerdi."

Akrabalarından birinin Manisa Kırkağaç'ta 'Ege Lokmanı' diye tanınan biri olduğunu söylediğini belirten Avşar, şunları söyledi: "Aslında onun da bir şey yapacağını zannetmiyordum. Tabii ki kendisini görüp tanıyana kadar. Kendisini ziyarete gittim ve yanımda hastanede yaptırdığım tetkikleri götürdüm. Beni iyileştirebileceğini söyledi. Verdiği bitkisel ürünlerle yaşadığım şehire geri döndüm. Daha sonra düzenli olarak aldığım ürünleri kullanmaya başladım. Çok kısa sürede vücudumdaki deri dökülmeleri durdu. Her geçen gün kendimi daha iyi hissediyordum. Aradan bir yıl gibi bir süre geçti. Tekrar Ege Üniversitesi'ne gittim. Beni gören doktorum sen daha yaşıyormusun? diye sordu. Aslında bu benim hoşuma gitmişti. Demek ki iyiydim. Tekrar tetkikler yapıldı ve sonuçlar tahmin ettiğim gibiydi. Hastalıktan eser kalmamıştı. Doktorum bana hangi hastanede tedavi gördüğümü sordu. Ben de Şevki Güngör'e gittiğimi söyledim. Bir şey demedi. Diyemezdi çünkü iyileşmiştim ne diye bilirdi ki? Şimdi sağlığım yerinde Allah'ıma şükürler olsun. Allah, Şevki Güngör'den de razı olsun."

İmam Hüseyin Avşar'ı evinde ziyaret eden Şevki Güngör de, Avşar'ın iyileşmesinden en çok da kendisinin mutlu olduğunu söyledi. Kanser gibi çaresi zor bulunan amansız hastalıklara yakalanmış kişilerin son umut olarak kendisine başvurduğunu belirten Güngör, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu düşünceyle biz de hastalara hem bitkisel ürünlerimizi öneriyoruz hem de psikolojik destek veriyoruz. Onları sürekli takip altında tutup, uyguladığımız destek tedavisinin sonucunu izliyoruz. Zaten ürünlerimizi kullanan hastalar çok kısa bir zamanda iyileşme belirtilerini gösteriyor. Tamamen iyileştikten sonra da dünyaya yeniden gelmiş gibi mutlu oluyorlar. Bu mutluluğa ortak olmak manevi anlamda bize verilebilecek en büyük ödül. Hüseyin hocamı ziyaret edip son durumu hakkında bilgi aldım. Hüseyin hocanın durumu iyi. Hastalıktan eser kalmamış. Allah bir daha yaşatmasın."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 14:43:10
Güncelleme :23 Eylül 2011 Cuma 14:52:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?