5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kapalı Çarşı Çiçek Pasajı olacak

MANİSA'DA KAPALI ÇARŞI ESNAFI ÇİÇEK PASAJINDA ISRARLI

Manisa Kapalı Çarşı esnafı, çarşının çiçek pasajı olarak restorasyonunu konuşmak üzere Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü konuk etti.

Kahvaltılı toplantıya Başkan Ergün’ün yanı sıra Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile kapalı çarşı esnafı katıldı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kapalı Çarşı projesiyle ilgili gelinen durum hakkında esnafa bilgiler verdi. Kapalı Çarşı’nın restorasyonu için hazırlanan projenin Anıtlar Kurulu'na sunulacağını dile getiren Başkan Ergün, “Çocukluğumun geçtiği Kapalı Çarşı’nın gereken itibarı kazanması için yapılacak restorasyon çalışmasında burayı Çiçek Pasajı olarak düzenleyeceğiz. Bununla ilgili Anıtlar Kurulu’ndan çıkacak kararın da Manisamızın lehine olacağını düşünüyoruz. Yaz mevsiminde çalışmalara start verileceğini tahmin ediyorum. Gerekli çalışma ve restorasyonun ardından Kapalı Çarşı, turist çeken bir yer haline gelecek” dedi.

Kapalı Çarşı esnafı da Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün çarşılarıyla ilgili düşüncelerinin olumlu ve kararlı olduğunu ifade etti. Kapalı Çarşı esnaflarından Bayram Baylan, “Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün çarşımız ile ilgili projesini olumlu buluyorum. Umarım en kısa sürede gerçekleşir” dedi. Hacı Uğurlu isimli Kapalı Çarşı esnafı ise, “Birçok Belediye Başkanımızın çarşımız ile ilgili projeleri vardı. Ama hepsi de çeşitli nedenlerle bu projelerini gerçekleştirmeden görevlerini tamamladı. Ancak Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün bu konudaki kararlı tutumu, bizleri umutlandırıyor. Umarım bir an önce Anıtlar Kurulu’ndan gerekli izin çıkar ve çarşımız prestijli bir yer haline döner” dedi.

Kahvaltının ardından çarşıda incelemelerde bulunan Başkan Ergün, Kapalı Çarşı’nın restorasyon çalışmalarının yapılmasıyla Manisa’nın kazanacağına vurgu yaptı.

MANİSA'DA KAPALI ÇARŞI ESNAFI ÇİÇEK PASAJINDA ISRARLI
MANİSA'DA KAPALI ÇARŞI ESNAFI ÇİÇEK PASAJINDA ISRARLI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 18:56:04
Güncelleme :2 Nisan 2010 Cuma 23:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?