4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Karaağaç Köyü'ne sulama göleti

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın projesi olan ve Salihli ilçesine bağlı Karaağaç köyü yakınlarında yapılması gündemde olan 500 bin ton kapasiteli sulama göletinin çalışmalarına başlandı.

Salihli’ye 5 kilometre uzaklıkta olan 200 haneli Karaağaç köyü yapılması gündemde olan sulama göletinin proje çalışmaları son aşamaya gelindi.

Konu hakkında bilgi veren Köy Muhtarı Hüseyin Öztürk, “200 haneli köyümüz yapılacak olan sulama göleti sayesinde bir cazibe merkezi olacaktır. Köyümüz kurulduğu tarihten itibaren sulama yönünden zaman zaman sıkıntılar yaşadık. Bu göletin yapımında İl Genel Meclis üyelerimiz Abdurrahman Yağcı ve Cihan Sarı’nın girişimleri oldu. Başta Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen olmak üzere diğer milletvekillerimiz de bu projenin gerçekleştirilmesi için destek verdi. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz. Projemiz Kurşunlu Deresi üzerinde gerçekleştirilecek. Bu konuda Orman Bölge Müdürlüğü’nün onayı alındı. Göletin yapılacağı alan coğrafi konumu itibari ile elverişli bu gölet sayesinde 5 bin dönüm arazimiz damlama sulama yöntemi ile sulanabilecek. Orman yangınlarının çıkması konumunda yangın söndürme ekipleri helikopter vasıtasıyla bu göletten su alabilecekler. Ayrıca Salihli’nin suyunun kesilmesi halinde bu göletten içme suyu olarak da yararlanabilecekler. Ben inanıyorum ki köyümüz biz cazibe merkezi olacaktır. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan acil ihtiyaçlar için gönderilen 42 bin TL parayı biz Köy konağı yapımında değil gölette kullanacağız” dedi

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 11:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Halit CEYLAN IP: 78.171.160.xxx Tarih : 21.07.2009 07:49:41

müthişsin be muhtarım. bu zamana kadar böyle bi muhtar gelmedi köyümüze. DURMAK YOK YOLA DEVAM. :)