3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Karacaoğlu'ndan 'Basit Bir Ev Kazası'

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) tarafından düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri, “Basit Bir Ev Kazası” adlı tek kişilik oyunla devam etti.

Sinema filmleri, televizyon dizileri ve tiyatro oyunlarında canlandırdığı birbirinden başarılı karakterlerle tanınan Günay Karacaoğlu’nun oynadığı ve Murat İpek’in yazıp yönettiği oyun, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Karacaoğlu canlandırdığı “Songül” karakteriyle, her kadının günlük yaşamında zaman zaman aklından geçenlere, düşlerine, isteklerine dair dile getiremediklerini cesurca dile getirip; kadınların, aşka, evliliğe, aile kavramına ve genel olarak hayata bakışına bir ayna tutarken, kimi zaman güldürdü, kimi zaman da hüzünlendirdi.

Dekor ve sahne tasarımı Barış Dinçel’in yaptığı, müziklerini Çiğdem Erken’in hazırladığı oyunda Günay Karacaoğlu’nun canlandırdığı Songül, “Eğer kocanız 15 yıldır kapıdan hep aynı şekilde giriyor, hep aynı yere çantasını bırakıp yüzünüze bile bakmıyorsa, hele bir de evliliğinizi “Eh! Artık zamanıdır…” diyerek yapmışsanız emin olun siz de ziyan olmuş kadınlar kulübüne üyesiniz” diyerek hayatımıza komik bir pencere açtı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi sahnesinde performansıyla salonu dolduran konuklar tarafından ayakta alkışlanan Günay Karacaoğlu’na oyunun sonunda üniversitenin teşekkür plaketi takdim

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 23:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?