5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Karakılınçlılar çilek yetiştirecek

BAŞKAN YILDIZ KARAKILINÇLI'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, Yuntdağı'nın Karakılınçlı köyünü ziyaret ederek, tarımsal sulamanın yapılacağı alandaki sondaj çalışmalarını inceledi.

Sondajın yapıldığı alanda inceleme yapan İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, arazinin tarıma uygun olduğunu ve çilek yetiştirilmesi için olumlu bir arazi olduğunu belirtti. Yıldız, “Geçtiğimiz yıllarda Osmancalı köyüne yaptığımız gölet ile burada çilek yetiştirilmesini sağladık ve bölge halkı çok memnun oldu. Burada da aynı şekilde çilek fidanı vereceğiz. Sizlerde burada tütün yerine çilek ekeceksiniz. Osmancılı kadar bu üründen memnun kalacağını biliyorum. Ayrıca Karakılınçlı köyü olarak, muhtar gelsin Manisa’da birlikte gidelim, hazine arazilerini inceleyelim. Karakılınçlı olarak ormanlardan faydalanabileceğiniz yerler varsa buralara, ceviz, badem ve zeytin verelim bu bölgelere yeniden canlandıralım.” dedi.

Başkan Yıldız, arazide yaptığı incelemenin ardından köy meydanında köylülerle sohbet etti. Köylerde yaşayan insanların yaşadıkları bölgede kalması için büyük önem gösterdiklerini de ifade eden Yıldız, köylerin tarımsal arazilerden ve tarımdan doğru oranda faydalanmaları için İl Genel Meclisi ve Özel İdare olarak çalıştıklarını söyledi.

Yıldız şöyle devam etti: "Köylerde yaşayan insanların kendi bölgelerinde yaşamaları gerekir, doğdukları yerden kopan insanlarımızın şehre göç ettikten sonra zorlandıklarını biliyoruz. Burada kendi ekecekleri, tarım arazilerinden faydalanmaları istiyoruz. Hayvancılıkta da gerekli her türlü desteği veriyoruz ki kendi hayvanını ve tavuğunu kendi beslesin, kendi arazileriyle kendi geçimini sağlasın. Şehirdeki hizmeti köylerimize getirdiğimiz zaman bu insanlar göç etmezler. Bunu sağlamak için herşeyi yapacağız."

BAŞKAN YILDIZ KARAKILINÇLI'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2010 Pazar 16:29:04
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 00:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?