30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Karanlıktan aydınlığa

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Nuriye beldesinde yaşayan ve maddi imkanzılık nedeniyle 3 yıldır mum ışığında ders çalışan Pınar Soykan isimli öğrenci, tüm eğitim masraflarını üstlenen Doruk Koleji'nde eğitim ve öğretime başladı.


Bu yıl 10. sınıfa giden Pınar Soykan Özel Doruk Eğitim Kurumları'nda genel liseye başladı. Saruhanlı Çok Programlı Lisesi öğrencisi olan Pınar Soykan (15), maddi imkansızlık nedeniyle elektrikleri kesildiği için 3 yıldır mum ışığında ders çalışıyordu. Her yıl okul birincisi olan, şimdiye dek 9 takdir, 2 teşekkür, 1 onur belgesi alan Pınar'ın okul masraflarını artık Özel Doruk Eğitim Kurumları karşılayacak. Pınar Soykan, “Doruk Koleji benim hayalimdeki okuldu. Ama maddi imkansızlıklar yüzünden gideceğimi hiç düşünmemiştim. Doruk Koleji çok başarılı bir okul. OKS ve ÖSS'de Türkiye ve Manisa geneli birçok dereceleri var. Kolej mezunu olmanın hayatımı olumlu yönlendireceğine ve bu okulda iyi bir üniversiteyi kazanacağıma inanıyorum. Böyle bir şansa sahip olduğum için çok mutluyum. En büyük hayalim Ege Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumak. Eğer bu bölümde okursam benim için iş imkanları çok fazla olacak. Ama benim kalbimden geçen kaymakam olmak. Bizim köyden öğretmen, avukat, doktor başta olmak üzere bütün mesleklerden çıktı. Ama kaymakam çıkmadı. İnşallah o da ben olacağım.” dedi.


Özel Doruk Eğitim Kurumları Lise Müdürü Hasan Köroğlu, “Pınar Soykan'ın okulumuz öğrencisi olmasından son derece mutluyuz. Pınar'ın okulumuzda daha da başarılı olacağına inanıyoruz. Pınar liseyi bitirene kadar bizim hem öğrencimiz hem evladımız olacak. Biz de Özel Doruk Lisesi olarak elimizden geleni yapacağız. “ dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?