3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Karaoğlan güven tazeledi

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKK) olağan genel kurulunda, 30 yıldır görevde bulunan mevcut başkan Halil Gündüz Karaoğlan 4 yıllığna tekrar göreve getirildi.

Yıldırım Düğün Salonu'nda düzenlenen kongreye kooperatif üyelerinin yanı sıra AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti'nin belediye başkanı adayı Adnan Özdişçi de katıldı. Seçimler öncesi konuşma yapan ESKK Başkanı Halil Gündüz Karaoğlan, "Kooperatifimiz 56 yıldır üyelerine hizmet vermektedir. Üyelerimizin iyi niyeti ve düzenli çalışmaları sayesinde kooperatifimiz Türkiye'de hiç borcu olmayan kooperatifler arsında yer almaktadır. Hiçbir vergi, SSK prim borcumuz yoktur. 2008 yılında ortaklarımızdan gelen kredi taleplerini tarafsızlık ve ödeme kapasitelerine göre değerlendirerek karşıladık. 2008 yılında kooperatifimize 128 yeni ortak kaydedildi. 158 ortağımız kendi dileği ve ortaklık şartlarını kaybettiklerinden ortaklıktan çıkmış ve çıkarılmışlardır." dedi.

Karaoğlan, 2008 yılı sonu itibariyle 609 ortağa 10 milyon 278 bin 500 TL kredi kullandırıldığını açıklayarak sözlerine şöyle devam etti: "Ekonomik kriz olmasaydı bu günlerde tek haneli faiz uygulanıyor olacaktı. Kredi limitlerimiz 50 bin TL ve 4 yıla kadar vade uygulaması devam etmektedir. Fon kredisi de yönetim kurulu kararıyla para durumuna göre 2 bin TL'ye kadar verilmektedir."

AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen de, "Güven ve istikrarın olmadığı yerde huzur olmaz. Demokrasi, laiklik ve cumhuriyete sahip olduklarını gösterenler ve bu amaçla AK Parti iktidarını yıpratmaya çalışanlara halkımız pirim vermedi. İşte bu gün de hesap veriyorlar. Biz gücümüzü sizden aldık ve sizin için çalışıyoruz. Dünya genelinde yaşanan finansal sıkıntı nedeniyle zorda kalan esnafımıza, çiftçimize düşük faizli kredi sağladık, borçları yeniden yapılandırdık, sicil affı çıkardık." şeklinde konuştu.

Bilen ayrıca, ilçede 200 yataklı Devlet Hastanesi'nin temelini Şubat ayı içerisinde atılacağını, yeni bir Anadolu Lisesi yaplacağını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde mevcut başkan Halil Gündüz Karaoğlan tekrar göreve getirildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 16:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?