3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Karcı seçmeniyle buluştu

Manisa'nın Sarıgöl Belediye Başkanı ve CHP adayı Ömer Karcı, ilçe lokali önünde düzenlenen açık hava toplantısında seçmeniyle buluştu.

Düzenlenen açık hava toplantısında bir konuşma yapan Sarıgöl CHP İlçe Başkanı Yusuf Özkan, "Belediye başkanı ve meclis üyeliği için aday olmak, yürek ister, cesaret ister, fedakarlık ister. Bu özellikleri taşıyıp aday olan tüm partilerin adaylarını yürekten kutluyorum. Seçimin bayram havası içinde geçmesini istiyorum. Bu bir yarıştır, elbet birisi kazanacaktır. Bu seçimlerde yine iddialıyız. Bu seçimlerde Genç Parti İlçe Teşkilatı almış olduğu kararla CHP adayına tam destek veriyor. Ardından Demokrat Parti'nin bir bölümü adayımız Ömer Karcı'ya destek veriyor. Biz ilçede hiç bir partinin adayına eleştirici sözler sarf etmedik, ancak birisi 'Güler yüzle, düğünlere gitmeyle, cenazelere gitmekle, selam vermekle başkan olunmaz' diyor. Bakınız, belediye başkanı halkın hizmetindedir. Halkla bütünleşmeyen bir başkan nasıl başarılı olur? Başkan olunca, halktan kopsun mu? Vatandaşına selam vermesin mi? Vatandaşını güler yüzle karşılamasın mı? Sevinçli ve acılı günleriniz de yanınızda olmasın mı? Bu seçimlerde her partiden oy alacağız. CHP'nin bayrağı altında toplanarak AKP'ye bir ders verme zamanı gelmiştir" dedi.

Yusuf Özkan'ın konuşmasının ardından, CHP İl Genel Meclisi Adayları İsmail Yıldırım, Mustafa Bayraktar, Timur Horasan ve belediye meclisi adayları ile Ömer Karcı, seçmeni önüne çıkarak büyük alkış topladılar. Açık hava toplantısında bir konuşma yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, diğer parti adaylarının konuşmalarında sorun ettikleri içme suyu konusu hakkında açıklamada bulundu. Karcı, "Belediye olarak 40 tona kadar olan sudan 1.40 TL ücret uyguluyoruz. Bunun üzerine vergileri katınca 1.60 TL.oluyor. Çevre ilçelerden daha az fiyat uyguluyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana içme suyuna bir kez zam yaptık. Sarıgöl'ün ünlü canlı hayvan pazarı önceki seçimlerde tüm adayların vaatlerinde vardı. Yenisini yapmak bize nasip oldu. Soğuk hava deposunu belediyemize büyük masraflar açacağından ihale yoluyla sattık. Birinci ihalede katılan olmadı. İkincisinde iki kişi katıldı. İhaleyi alan firma içersini iki kat masraf ederek yeniledi. Biz belediyeyi büyük masraftan kurtardık. Beş yıl da önceki dönemde vaat ettiğimiz hizmetlerden daha fazlasını yaptık. Belediyenin kapılarını halkımıza sonuna kadar açtık. Şeffaf bir belediye olduk. Göreve başladığımdan bu yana her yıl Mart ayında icraatlarımızı vatandaşlarımla paylaştım. Saklı işimiz olmadı. Vatandaşımızın bilgi edinme gibi hakları var. Gelsinler belediye ile ilgili bilgileri rahatlıkla alabilirler. Yine güler yüzlü, selamlayan, her zaman halkımın içinde olmaya devam edeceğim. Biz yapmacık davranışlar yapmıyoruz. Çünkü insanları seviyoruz. Belediyemizin borcu 1,5 trilyondur. Bu hemen ödenecek borç değil, beş yılda taksitlerle ödenecek. Ayrıca belediyenin alacağı da borcundan fazladır. İller Bankası, Sarıgöl Belediyesi'ne borç vermek istiyor. Neden, çünkü borçlarını zamanında alıyor, karşılığı olduğundan vermek istiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?