3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kar'dan ayakkabıcılara teklif var

Ayakkabıcılar Sitesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Bülent Kar, site esnafının ortak malı olarak yapılan ancak çeşitli sorunlar nedeniyle kullanılamayan 5 milyon TL değerindeki sosyal tesisi belediyenin devralabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Bülent Kar yeni yıl gezileri kapsamında Ayakkabıcılar Sitesini ziyaret etti. Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin ve Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatifi Başkanı Osman Ergün’le görüşen Kar, site esnafına ait dev sosyal tesis için de öneri de bulundu.

Ayakkabıcılar Sitesi içinde bulunan 5700 metrekare kapalı alana sahip, 5 katlı sosyal tesisin ticari amaçla kullanılmadığı için yıllardır boş durduğunu dile getiren Başkan Kar, soruna çözüm bulunması için yeni dönemde ortak proje üretilebileceğini, gerekirse belediyenin de söz konusu tesisi devralıp gençlik merkezi yapabileceğini dile getirdi.

Başkan Kar’ın önerisine Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Narin ve Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatifi Başkanı Osman Ergün olumlu baktıklarını ifade ettiler. Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatifi Başkanı Osman Ergün, 173 ortağın söz konusu binayı kooperatif statüsünde inşa ettiğini belirterek, “Tesis 2003’te tamamlandı. O zaman ayakkabıcıların ürünlerini sergileyecekleri, pazarlayacakları bir merkez olarak düşünmüştük. Ancak sektördeki daralma ve diğer sebepler nedeniyle proje suya düştü. Bugünün rakamlarıyla 5 milyon değerindeki bu bina sosyal tesis statüsünde olduğu için maalesef ticari amaçla kullanılamıyor. Umarız belediyemizle birlikte bu soruna bir çözüm buluruz.”diye konuştu.

Ziyaretin ardından Başkan Kar ve site yöneticileri binayı gezerek incelemelerde bulundular.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 16:04:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?