3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kar'dan zihinsel engellilere ziyaret

Belediye Başkanı Bülent Kar, Zihinsel Engellileri Koruma Derneği'ni ziyaret etti. Yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Kar, sorunlarını dinleyerek, çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Belediye Başkanı Bülent Kar, Belediye Meclis Üyesi Nizamettin Etyemez ile birlikte Zihinsel Engellileri Koruma Derneği'nde yönetici ve hastalarla biraraya geldi. Dernekte başkan adına sorunlarını dile getiren Yönetim Kurulu Üyesi Müesser Gürel, “Bizim büyük bir sıkıntımız var. Biz engelli çocuklarımız için yatılı bir bakım evi istiyoruz. Bizim çocuklarımız bakım evine muhtaçlar. Özel kurumlarda gereken eğitimi alamıyorlar. Manisamızda da bir bakım evi olmasını istiyoruz. Biz bir derneğiz ama bu sorunu çözmek için çok küçüğüz. Belediyemiz bize destek çıkmalı, sahip çıkmalıdır. Bizim dernek olarak en büyük sıkıntımız bu.”diye konuştu. Üyeler Başkan Kar'dan destek isteyerek, daha sonra da derneklerinin kuruluşu hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Bülent Kar ise, "Yatılı bir bakım evine ihtiyaç var. Bunun için 15 dönümlük bir arsa var. Orayı düşünüyoruz. Zihinsel Engelliler için oraya bir okul yapacağız. Belediyeler toplumun her kesimine hizmet etmek zorundadır. Engelli insanlarımıza da yardım etmek, onlara hizmet etmek zorundayız. Bu bizim görevimiz. Manisa'da bir yurt ihtiyacı var biliyoruz. İnşallah el birliğiyle elimizden geleni yapacağız.”diye konuştu. Yönetim kurulu üyeleri Başkan Kar'a engelli çocukların yaptığı bir resim hediye etti.

Dernek ziyaretinin ardından Belediye Başkanı Bülent Kar, Kuşlubahçe mahallesine giderek, oradaki seçim bürosunu, kahveleri ve dolmuşçu esnafını ziyaret etti. Halkla biraraya gelen Başkan Kar, onların sorunlarını dinledi. Kahvede, yapacakları projeleri anlatan Başkan Kar, Menemen yolunu Kuşlubahçe'ye bağlayacaklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 18:19:18
Güncelleme :24 Şubat 2009 Salı 18:27:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?