3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kardeşlerini 50 yıl sonra gördüler

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Adala kasabasında yaşayan 82 yaşındaki Nazi Aslan ile Salihli’de yaşayan 79 yaşındaki Gülizar Balkoca yüzünü hiç görmedikleri 50 yaşındaki kardeşleri Nurten Taşgedik 50 yıl sonra Adala Kasabası’nda buluştular.

3 kardeşin buluşması aileler arasında mutluluk yaşanmasına neden oldu. Konu hakkında bilgi veren Nazi Aslan’ın oğlu Alican Aslan: “Dedem Zayir Akkuş yani Zahir Ağa yıllar önce Adala’ya gelip yerleşmiş ve uzun süre Adala’da yaşamış. O dönem çıkan Dersim ayaklanmasından dolayı dedem Van’a göç etmiş. Annem Nazi Aslan’da o yıllarda Adala’da evli olduğu için Adala’da kalmış. Teyzem Gülizar Balkoca ise o dönemde Adala’da öğretmenlik yapıyormuş. Emekli olunca da Salihli’ye yerleşmiş. Nurten Teyzem ise Van’da doğduğu için diğer kardeşleri ile hiç görüşme imkanı bulamamış. 50 yıl aradan sonra 3 kardeş Adala’da buluştu. Bu buluşmanın mutluluğunu tüm aile birlikte yaşıyoruz.”dedi.

Kardeşlerin birleşmesine vesile olan Nurten Taşgedik’in oğlu Ömer Taşgedik (21) ise: “Ben Denizli’de üniversitede eğitim görüyorum. Annem Salihli’de yaşayan teyzelerimin olduğunu söylüyordu. Kardeşlerimi Dünya gözü ile görmek istediğini söylediğinde bu isteğini yerine getirmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Onları bir araya getirdiğim için çok mutluyum.”diye konuştu.

Nurten Taşgedik’de ablalarını ilk kez görmenin büyük mutluluğunu yaşadı. Ailenin en büyük kardeşi Nazi Aslan da, “Kardeşimin olduğu bana hep söylendi. Ama yüzünü görmek bugüne nasip oldu. Çok mutluyum. Bu mutlu tablonun hiç bozulmamasını temenni ediyorum.”diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 19:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?