4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kar'ın MABEM gururu

Manisa Belediyesi Eğitim Merkezi Müdürlüğü (MABEM)’i kurulmasına öncülük ederek yüzlerce öğrencinin ücretsiz eğitim görmesini sağlayan Belediye Başkanı Bülent Kar özellikle velilerin takdirini topladı.

Manisa’da öğrencilerin eğitim düzeyini yükseltmek ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla 20 Ekim 2007 tarihinde Manisa Belediyesince MABEM hizmete açıldı. Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi binası 1. katında faaliyete geçen MABEM bünyesinde ilköğretim 8. sınıflara (SBS) kursları ile lise son sınıf ve lise mezunlarına üniversiteye hazırlık ÖSS kursları başlatıldı.

Kendisini en çok heyecanlandıran hizmetin MABEM olduğunu her defasında tekrarlayan Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Bülent Kar şunları söyledi: “MABEM, her bakımdan modern ve donanımlı sınıflarla Belediye Gençlik Merkezi bünyesinde kendisine ayrılan müstakil 1. katında 8 derslik, seminer salonu ve görüntülü ders izleme sınıfı, kütüphane, idari ve öğretmen odaları ile modern eğitim kurumları arasında mümtaz bir yer edinmiştir.

Devletimiz Cumhuriyet hükümetleriyle eğitime çok büyük bir destek vermekte olup, bugün her kesim aile çocuğunun evine en yakın mahalde gidebileceği bir okulu varken, eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyen ücretsiz gidebileceği bir dershanesi yoktur. Ülkemizde bütün sınavlar test usulü ile yapıldığından okullarda test çözümlerine gerekli zaman ayırılamamaktadır. Bu konuda dersaneler daha profesyonel çalışmaktadır. Bu nedenle Sosyal Belediyecilik açısından dar gelirli ailelerin çocukları için OKS ve ÖSS hazırlık kursları ne kadar hayati bir konu olduğunu gördüm. Bu gerekçelerle MABEM’in açılmasına karar verdim. Bu hizmetimizle dar gelirli ailelerin bütçelerini büyük ölçüde rahatlatmış bulunuyoruz.”dedi.

MABEM, 1580 Sayılı Belediye Kanunu'nun 15. Maddesi'nin 33 ve 34'üncü fıkraları uyarınca kuruldu. Halk Eğitim Merkezi kanalıyla MABEM'İN yasal işlemleri başlatılıp, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılan başvuru sonucunda 20 Eylül 2007 tarihli protokolle Valilik Makamı'ndan kurs açma onayı alındı.

MABEM; 2007-2008 öğretim yılında 17-30 Eylül 2007 tarihleri arasında 756 öğrencinin ön kaydını yaparak, 6 Ekim 2007 tarihinde de Seviye Tespit Sınavı (STS) ile seçtiği 80 ÖSS öğrencisi, 240 OKS öğrencisi ile 20 Ekim 2007 tarihinde toplam 320 öğrenciyle eğitim öğretime başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle faaliyetlerini sürdüren MABEM’de 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 memur, 1 hizmetli, 15 branş öğretmeni görev yapıyor. Ayrıca MABEM’de öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de verilerek sağlıklı bir şekilde hedeflerine ulaşmaları konusunda yol gösteriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 14:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?