5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Karısını duşta bıçaklayıp evi yaktı

Sığınma evi yetkililerine 'Kocamla sorunu çözdük, evime dönüyorum' dilekçesi verdikten 1 saat sonra, evde koca dehşeti onu bekliyordu

Manisa'daki Hafsa Sultan Mahallesi’nde oturan işsiz 45 yaşındaki İbrahim Etik, kendisini aldattığını öne sürdüğü 33 yaşındaki eşi Şefika Etik’i banyoda duş yaptığı sırada sırtından bıçakladıktan sonra evi ateşe verdi.

Ağır yaralanan 2 çocuk annesi sırtındaki bıçakla ambulansa bindirilip hastaneye kaldırıldı. Dumandan etkilenen eşi İbrahim Etik de tedaviye alındı.

Olay, saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Çeşitli hastanelerde taşeron işçi olarak çalıştıktan sonra işten çıkartılan ve yaklaşık 1 yıldan bu yana işsiz olduğu belirtilen İbrahim Etik, banyoda duş alan iki çocuğunun annesi Şefika Etik ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine İbrahim Etik, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşinin sırtına, mutfaktan aldığı ekmek bıçağını sapladı. Etik, evdeki eşyaları tekmeleyip ateşe verdi. Çığlıklar atarak evi yakan Etik’i duyup eve gelenler, yangını görünce itfaiye ve polise haber verdi. Çağırılan itfaiye yangına müdahale edip söndürdü.

Evin banyosunda Şefika Etik’i sırtında bıçak saplı halde gören itfaiye erleri, sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, ağır yaralanan kadını ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve tartışma sırasında vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler oluşan İbrahim Etik, bir ambulansla Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

ÇOCUKLAR EVDE YOK

Olay sırasında Etik çiftinin 2 çocuğunun evde olmadığı belirtilirken çiftin ailevi nedenlerden dolayı sık sık tartıkları belirtildi. Ayrıca Şefika Etik’in, tartışmalar nedeniyle evden ayrılıp baba ocağına gittiği, ancak yaklaşık bir ay önce eşi İbrahim Etik’le barışıp tekrar yuvasına döndüğü ortaya çıktı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

BİR SAAT ÖNCE KADIN SIĞINMA EVİNDEN ÇIKMIŞ

İbrahim Etik’in, eşine daha önce de şiddet uyguladığı ve bu nedenle mahkemelik oldukları ortaya çıktı. Şefika Etik’in 20 Eylül’de, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle polise sığındığı, şikayeti üzerine mahkemeye çıkartıldığı ve talebi üzerine de Kadın Sığınma Evi’ne yerleştirildiği, bugün ise sığınma evi yetkililerine dilekçe verip "eşimle aramızdaki sorunu çözdük, evime dönmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Dilekçe verdikten sonra saat 11.00 sıralarında sığınma evinden ayrılan Şefika Etik’in, eve gelir gelmez duşa girdiği, hemen ardından da tartıştığı eşinin bıçaklı saldırısına uğradığı belirtildi. Hastanede tedavisi süren talihsiz kadının hayati tehlikeyi atlamadığı öğrenildi.

 

...
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2011 Cuma 13:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?