30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Karnelerine kavuştular

Manisa'da öğrencilere karne dağıtan Vali Celalettin Güvenç, Manisa'nın 228 bin öğrenciden oluşan bir eğitim ordusuna sahip olduğunu, bu rakamın birçok Avrupa ülkesinin toplam genç nüfusundan fazla olduğunu söyledi.


2007-2008 eğitim-öğretim yılı karne dağıtım töreniyle sona erdi. Manisa'da 26'sı özel toplam 852 okulda 228 bin 530 öğrenci karne aldı. İlköğretim ve liselerde 17 bin öğrenci diplomasını alarak mezun olma sevinci yaşadı.

Vali Celalettin Güvenç, Kazım Karabekir ve Vicdan Karaosmanoğlu ilköğretim okullarında öğrencilere karnelerini verdi. Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Eyüp Menay ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'un da hazır bulunduğu törende Vali Güvenç, öğrencilere tek tek karneleri dağıttı, bir de yaz tatilinde okumaları amacıyla roman hediye etti. Karnelerini alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı.
Törenin ardından açıklamalarda bulunan Vali Güvenç, “Manisa 228 bin 530 öğrenci potansiyeline sahip. Bu gerçekten çok ciddi bir rakam. Bugün birçok Avrupa ülkesinin toplam genç nüfusu bu kadar yok. O yüzden bu gençlerin eğitimini en iyi şekilde sağlamamız gerekiyor. Çünkü her şeyin başı eğitimdir.”dedi.
Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy ise önümüzdeki yıl anne ve baba eğitimine önem vereceklerini belirterek, “Yetişkin eğitimine eğileceğiz. Bu alanda bazı projelerimiz olacak.” dedi.


Öte yandan önümüzdeki yıl okulların açılış tarihinin bir hafta geriye çekildiği açıklandı. 8 Eylül'de başlayacak olan 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı 12 Haziran 2009 tarihinde sona erecek.

..
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:16:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?