5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Karnelerini validen aldılar

Manisa'da Ticaret Meslek Lisesi bünyesinde 2 yıl önce eğitim ve öğretime başlayan Turizm ve Otelcilik Okulu öğrencilerinin karnelerinin Vali Celalettin Güvenç dağıttı.

Manisa ili genelinde 230 bin öğrenci bugün karne alarak 2009/2010 yılının ilk dönemini tamamlandı. Vali Celalettin Güvenç Ticaret Meslek Lisesi'ne giderek karma sınıfta karne dağıtımı yaptı. Öğrenciler ve okul idaresi ile kısa bir süre sohbet eden Vali Güvenç öğrenciler ile şakalaştı. Güvenç, “Karnesinde kötü not olanı tahta önünde ayakta bekleteceğim” deyince sınıfta önce kısa bir süre sessizlik yaşandı. Vali Güvenç'in daha sonra 'Şaka yaptım' demesi ile öğrenciler birazda olsa rahatladı. Öğrencilere karnelerini veren Vali Güvenç, okul müdüründen öncelikle başarılı öğrencilere karnelerinin verilmesini istedi. Sırayla ismi okunan öğrencilerin tamamına yakınının kız öğrenci olduğunu gören Vali Güvenç, “Bu okulun erkek öğrencileri niye çalışkan değil?' diyerek yine espri yaptı. Vali Güvenç karne dağıttıktan sonra sınıfta bulunan erkek öğrencilerin yanına oturdu ve ikinci dönemde onların da çok çalışmalarını istedi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç Manisa il genelinde 230 bin öğrencinin karne aldığını, bunlardan 163 bin öğrencinin ilköğretim okulu, 61 bin öğrencinin de lise öğrencisi olduğunu ifade etti. Güvenç geri kalan 6 bin öğrencinin de özel okullarda okuduğunu söyledi. Vali daha sonra okulun kütüphanesini inceledi ve okuldan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile protokol yaparak okulda kütüphanecilik konusunda eğitim verilmesi talimatını verdi.

Manisa Ticaret ve Meslek Lisesi bünyesinde kurulan Turizm ve Otelcilik Okulunun öğrencileri için ayrılan özel mutfak ve lobi ile ders salonlarını inceleyen Vali Güvenç daha sonra öğrenciler tarafından pişirilip servis edilen yemeklerden tattı. Güvenç, iki dilde eğitim alan 175 öğrencinin Manisa'nın gülen yüzü olduğunu ve 5 yıldızlı oteller tarafından aranan kişiler durumuna geleceklerini söyledi. Güvenç şöyle dedi; “2010 yılı ile birlikte öğrencilerimiz sadece Manisa'daki otellerde değil, kent dışında da staj yapacaklar. Yakın gelecekte 7 yıldızlı otellerin lobilerinde yemekhanelerinde bu öğrencilerimizi göreceğiz. Yemeklerde ve servislerde ufak tefek sorunlar olsa da spesiyal olarak hazırlanan yemekler çok lezzetliydi. Bence hepsi sınıfı geçtiler” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 16:17:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?