30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Karnından 5 kiloluk ur çıktı

Manisa'da, sürekli karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran bir kadının karnından gerçekleştirilen operasyonla 5 kilo 200 gram ağırlığında ur çıkarıldı.


Alaşehir ilçesinde ikamet eden 37 yaşındaki Çiçek Özdemir, uzun süredir çektiği karın ağrılarına dayanamayarak bir süre önce Salihli Özel Can Hastanesi'ne başvurdu.

 

 

Yapılan muayenede karnında ur olduğu tespit edilen kadın ameliyata alındı. Yapılan başarılı bir operasyonla Özdemir'in karnından 5 kilo 200 gram ağırlığında ur çıkarıldı. Genç kadının karnından çıkarılan ur, ameliyatı gerçekleştiren doktorları bile şaşkına çevirdi. Ameliyatı gerçekleştiren Kadın Doğum Uzmanı Doktor Muzaffer Keskiner, "Şu ana kadar bölgemizde tespit edilen ve çıkarılan en büyük ur. Kadın üreme sistemlerinde beliren bu kitleler başta bağırsaklar olmak üzere mesane ve böbrekler gibi komşu organlara baskı yaparak kabızlık, hazımsızlık ve idrar yapamama gibi çok farklı şikayetlere neden olabilmektedir. Bundan dolayı da çok dikkatli olunmalı ve ayrıntılı muayeneye özen gösterilmelidir. Bu tür şikayetleri olan hastaların zaman kaybetmeden mutlaka bir uzmana başvurmaları gerekiyor" dedi. Hasta hakkında bilgiler veren Keskiner, "Mide bağırsak problemleri nedeniyle daha önceleri tedavi görmüş olan Çiçek Özdemir, rahatsızlığının 5 kilo 200 gram'lık bir urdan kaynaklandığını bilmiyordu. Şaşırtıcı gerçekle karşılaşan Özdemir gerçekleştirilen operasyonla eski sağlına kavuşmuştur ve artık kullanmakta olduğu mide ilaçlarını terk etmiştir" diye konuştu.


2 çocuk annesi Çicek Özdemir ise kendisini eski sağlığına kavuşturduğu için Keskiner'e teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 22:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?