30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Karpuz festivali coşkusu

Manisa' nın Gölmarmara ilçesinde düzenlenen 30. Kavun ve Karpuz Festivali bu yıl da birbirinden görüntülere sahne oldu. Çeşitli yarışmaların yapıldığı festivalde yaklaşık 50 adet küçük altın dağıtılırken, esnafın hediye ettiği çeşitli armağanlar yarışmacılara dağıtıldı. Aşırı sıcakların yaşandığı mesire alanında çocuklar gün boyu kirli su birikintisi içerisinde serinlemeye çalıştı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın ardından açılış konuşmasını Gölmarmara Belediye Başkanı Nihat Ağaçdiken yaptı. Kavun ve karpuzu dünya piyasasına tanıtmayı hedeflediklerini belirten Ağaçdiken, "Festivalimizin amacı. İlçemiz ve köylerinde yetiştirilen kavun ve karpuzun yurtiçi ve yurt dışı tanıtımını yapmaktır. Kavuz ve Karpuz üreten çiftçilerime katkılarını esirgemeyen esnaf ve tüccarlarımıza, tarıma dayalı sanayi fabrikalarını da ayrıca teşekkür ediyorum. Yapmakta olduğumuz festivalimizin ülkemiz ve güzel ilçemiz için hayırlara vesile olmasını dirim” dedi.
Festivalde ilk olarak TRT Halk Müziği Sanatçısı Bahar Şahin sahne aldı. Ardından festivale özgü olarak her yıl yapılan güzellik yarışmasında birbirinden güzel 10 genç kız yarıştı. Yarışma sonunda Leyla Sinem Özsoylu birinci, Selma Özer ikinci olurken Nurhayat Kaya üçüncü oldu ve dereceye giren yarışmacılara Cumhuriyet altını ve plaket verildi.

 


Çiftçinin toprağının değerini bilerek üretim yapmasını dileyen Gölmarmara Kaymakamı Şakir Erdem “30 ncusunu düzenlediğimiz festivale halkımızdan büyük bir katılım oldu. Temennim çiftçilerimizin elde ettiği gelirleri en iyi derecede değerlendirerek topraklarının değerlerinin artmasıdır. Bundan sonra da bu şekilde ilgi ve alakanın yoğun olduğu festivaller devam edecektir” dedi.


30 yıldır devam eden festival çerçevesinde düzenlenen kavun ve karpuz yarışmaları bu yıl heyecanlı ve çekişmeli geçti. Karpuz Yarışmasında birinci Ertan Temur, ikinci Ziya Tütüncü, üçüncülüğü Rıca Can, dördüncü Ali Güner ve beşinci Fatih Güloğlu oldu. Kavun yarışmasında ise birinci Osman Damar, ikinci Anıl Damar, üçüncü, Rıza Can, dördüncü Recep Tuncel, beşinci ise Kadir Pınar ve Şakir Can birlikte paylaştı. Yarışma sonun dereceye giren çiftçilere birer küçük altın ve bir çok çeşitli hediyeler verildi.


Ödül törenlerinin ardından THM Sanatçısı ve sunucu Eylem Ertem izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Festivale Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek, Gölmarmara Kaymakamı Şakir Erdem, Gölmarmara Belediye Başkanı Nihat Ağaçdiken, Süleymanlı Belediye Başkanı Hasan Paşalı, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Manisa Asayiş Şube Müdürü Hasan Onar, Manisa Trafik Şube Müdürü Akif Çildağ, Gölmarmara Jandarma Komutanı Kemal Akay, Gölmarmara Başsavcısı Zafer Hazal, Gölmarmara Hakimi Öznur Ak Oğuz Dik ve Fahrettin Koç, Gölmarmara emniyet Amiri Abdullah Altıner, Gölmarmara Mal Müdürü Turgut Çetin katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2008 Pazar 18:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?