4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kayınpeder - gelin sıra arkadaşı oldu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Şehit Ali Suyabatmaz Mesleki Eğitim Merkezi tarafından açılan Usta Öğretici Kursu'nda baba ve gelini aynı sırayı paylaşıyor.

Usta Öğretici Belgesi sahibi olabilmek için kursa katılan vatandaşlar arasında baharatçı Hasan Çakır ile gelini bayan kuaför Suzan Kardaş da bulunuyor. Baba ve gelininin aynı sırayı paylaştığı sınıfta kursiyerlere, mesleki eğitimin tarifi ve gelişimi, mesleki eğitim sistemi, ustaların, usta öğreticilerin, kalfaların ve çırakların sorumlulukları, iyi bir ustanın ve usta öğreticisinde bulunması gereken özellikler, pedagojik dersler veriliyor.

Kursa katılan baba ve geliniyle ilgili düşüncelerini aktaran Şehit Ali Suyabatmaz Mesleki Eğitim Müdürü Mustafa Ertek, "Kursumuza, baharatçı Hasan Çakır ile gelini kuaförü Suzan Kardaş birlikte katılıyorlar. Hatta aynı sırada oturuyorlar. İşte yaygın eğitimin güzelliklerinden birisi de budur." dedi.

Ertek kursla ilgili açıklamasında ise, "Ustalarımızın, usta öğretici olmaları için 40 saat süreli kurs açtık. Haftada iki gün ustalarımız kursa geliyor. Bu kurslarda kursiyerlerimize çeşitli mesleki bilgiler veriliyor. Kursiyerlerimiz kurs sonunda yapılacak sınavdan sonra Usta Öğretici Belgelerini almaya hak kazanacaklar." diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:55:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?