5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kayıp kızlar İzmir'de bulundu

KAYIP KIZLAR İZMİR'DE BULUNDU

Manisa'da, 'okula gidiyoruz' diyerek evden çıkan ve 5 gündür kendilerinden haber alınamayan 3 lise öğrenci kız, İzmir'in Bornova ilçesinde bulundu.

Manisa Mehmet Akif Ersoy Lisesi 1. sınıf öğrencileri, 16 yaşındaki N.Ö. ve Ö.A. ile Halit Görgülü Lisesi 1. Sınıf öğrencisi D.Ç.'den (16), 30 Nisan Cuma gününden beri haber alınamıyordu. Cuma günü okula gitmek için evlerinden ayrıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan kızlar, bugün İzmir'in Bornova ilçesinde gezerken bulundu. Bornova'da devriye gezen asayiş ekipleri, Mustafa Kemal Bulvarı'nda dolaşan kızları Manisa'da kaybolan lise öğrencilerine benzeterek kimlik kontrolü yaptı.

Kontrolde kızların, Manisa'da ailelerinden habersiz evlerinden kaçan lise öğrencileri N.Ö., Ö.A. ve D.Ç. olduğu anlaşıldı. Polis ekipleri tarafından bulunan genç kızlar, ailelerine teslim edilmek üzere İzmir Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kızların ilk ifadesinde, canları sıkıldığı için İzmir'e geldiklerini söylediği öğrenildi.

Kızının bulunduğu haberi aldıktan sonra İzmir'e gelen Ö.A.'ın babası Süleyman A., gazetecilere 'Henüz kızımla konuşmadım. Neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 19:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?