4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kaymakama kaza şoku!

DEMİRCİ KAYMAKAMI KAZAYI UCUZ ATLATTI

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin'i taşıyan makam aracı, aniden önlerine çıkan römorku odun yüklü traktörle çarpışmaktan son anda kurtuldu.

Olay dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kaymakam Yalçın Sezgin'i taşıyan makam aracı, Demirci'ye bağlı Tekeler köyü yolunda virajı döndüğü sırada, reflektör ve farları yanmadığı öne sürülen Nurullah K. yönetimindeki 45 PC 023 plakalı traktör ile karşı karşıya geldi. Ani bir manevra ile makam otosu odun yüklü traktöre çarpmaktan kurtuldu. Kaymakam Sezgin'in talimatıyla traktör bağlatıldı.

Olay anını anlatan Kaymakam Yalçın Sezgin, "Tekeler köyü yakınlarında viraj dönüşünde birden önümüzde bir traktör gördük. Makam şoförümün aracı hızla sol şeride geçirmesi ve direksiyonu toparlamasıyla 3-4 saniyelik bir refleksle traktöre çarpmaktan kurtulduk. Makam arabasından inerek traktörü durdurduk. Odun yüklü olan traktörün römorkunda hiçbir fren lambası, reflektör olmadığı, aynı şekilde traktörün de fren lambası ve farlarının yanmadığını fark ettik. Sürücünün de ehliyetinin olmadığı, aracın fenni

muayenesinin yapılmadığı, ayrıca kaçak orman emvalinin taşındığı anlaşıldı. Bazı sorumsuz insanların başka insanların canını tehlikeye atma konusunda sorumsuzca hareket ettikleri, bunların trafik ekiplerince takibinin de bazı kesimlerce yanlış nitelendirildiği anlaşılmıştır. Gariban-hatırlı ayırımı yoktur. Motorlu vasıta sahibi herkes trafik kurulları yönünde eşittir. Bu nedenle trafik ekiplerimizin yaptıkları denetimlerde cezai işlem uygulanmasında yetkili amirlere müracaat edilmeyecek. Haksızlığa uğrayanlar da yargı yoluna başvuracaklardır" dedi.

DEMİRCİ KAYMAKAMI KAZAYI UCUZ ATLATTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2009 Cumartesi 15:33:00
Güncelleme :5 Aralık 2009 Cumartesi 16:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?