30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kaymakamdan 'Seçilmiş Sözler'

Manisa'nın Salihli ilçesine 2006 yılında atanan Kaymakam Mesut Yıldırım'ın özlü ve güzel sözlerden oluşan ve bir kısmını da İngilizce'den çevirdiği “Seçilmiş Sözler” kitabı, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yayınlandı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, kültürel yayınlarına bir yenisini daha ilave etti. Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım'ın derlemelerinden oluşan 440 sayfalık 'Seçilmiş Sözler' kitabını yayınlayan oda, başucu kitabı niteliğindeki eseri üyelerinin yanı sıra, çevre il ve ilçelerin meslek odalarına da dağıtacak.

Hayatın tecrübelerinden damıtılmış, özlü sözleri uzun ve titiz çalışmalardan sonra derleyen ve birçoğunun İngilizce'den çevirisini yapan Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, “Seçilmiş Sözler” kitabının ihtiyaç duyulduğunda başvurulabilecek bir kaynaktan ziyade, hemen şimdi okunması gereken bir derleme olduğunu belirtti.

Ünlü Fransız düşünür Voltair'in “Acaba dünyada başkalarının tecrübelerinden yararlanacak kadar akıllı bir insan var mıdır?” sözlerine atıfta bulunarak, “Gelin hep birlikte Voltair'i haksız çıkartalım” diyen Yıldırım, “Kitap, ihtiyaç duyduğunuzda başvurabileceğiniz bir kaynak niteliği taşımıyor. Hemen şimdi okunması gerektiğine inanıyorum çok geç olmadan; zira ihtiyaç duyduğunuzda artık o tecrübeyi kullanamayacak durumda olacağınız muhakkak. 'Keşke dün okumuş olsaydım' diyeceğiniz sözlerle karşılaşmanız ise hiç uzak bir ihtimal değil.” diye konuştu.

Kitaptaki çevirileri üç yılda tamamlayabildiğini, derlemelerin ise daha da uzun sürdüğünü belirten Mesut Yıldırım, kitabın okurlara ulaşmasında aracı olan Salihli TSO'ya teşekkür etti. Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, oda olarak yaptıkları yayınlarla kültürel hayatı zenginleştirmeye büyük önem verdiklerini belirtti.

4 yılda yayınlanan eserlerin sayısının 10'u aştığını, kurumsal yayın olan Salihli Vizyon Dergisi'nin de 13. sayıya ulaştığını vurgulayan Zurnacı, “Odamızın son yayını olan 'Seçilmiş Sözler' kitabını hazırlayan Mesut Yıldırım, Salihlimizin değerli kaymakamı. Sayın Yıldırım'ın uzun bir uğraşı sonunda ortaya çıkardığı bu eserin, kültürel hayata önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 16:15:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?