4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kaynak bulmak için cüruf ihraç edecek

Manisa'nın Kula ilçesine bağlı Gökçeören Beldesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Jeoloji Mühendisi Hikmet Bacak 29 Mart seçimlerinden sonra borçla devraldığı belediyenin borçlarını ödemek ve beldeye hizmet yapmak için kaynak arayışına girdi.

Koltuğuna oturduğu günden bu yana maaş almayan Başkan Bacak, tasarruf ederek personel maaşlarını ödemeye çalışıyor.

Başkan ilk etapta beldede taş kırma ve eleme tesisi kurarak cüruf satışına başlayacak. Bu konudaki çalışmalarını hızlandıran Belediye Başkanı Hikmet Bacak 150 dekarlık bir bölge için işletme ruhsatı aldı. Burada 300 bin TL'ye kurulacak tesis ile hem beldeye gelir sağlanacak hem de istihdam sağlanacak. Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Hikmet Bacak, "Beldemiz geri kalmış beldeler statüsünde. Göreve geldiğimizde 1 milyon 100 bin borç ve 370 bin TL alacağımız vardı. Yıllarca tahsil edilmemiş su ve kira paralarının bir bölümünü tahsil ettik. Hizmet verebilmemiz için beldeye bir kaynak gerekiyordu. Biz de daha önce hazırladığımız projeyi uygulamaya koyduk. Karakaya cürufları için ruhsat aldık. Burada kuracağımız tesisle kırma ve eleme yaparak cüruf satacağız. 15 gün içinde kuracağımız tesis ile beldemiz para kazanacak ayrıca işçi istihdamı sağlayacağız" dedi.

HOLLANDA'YA CÜRUF İHRAÇ EDİLECEK
Belediye Başkanı Hikmet Bacak, üretecekleri cürufun seralarda, inşaatlarda, izolog tuğla yapımlarında kullanıldığını belirterek şöyle konuştu: "Hollanda'dan bir kaç firma bizden malzeme istiyor. Hatta bu firmalar malzemeyi paketleme yaparak götürmek istiyorlar. Kendileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Tesis kurulduktan sonra firmalarla yeniden bir görüşme yapacağız. Ayrıca yurt içinden de belediyeler ve inşaat firmaları talepte bulunuyorlar. Kendi öz kaynağımızla beldemizi modern bir belde haline getirmek için hızlı bir çalışmaya girdik. Kaybedecek zamanımız yok. Çalışmalarımıza belde halkı da katılıyor ve onlarla devamlı görüş alışverişi yapıyoruz"

iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 12:46:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HASAN GÖDE IP: 88.250.220.xxx Tarih : 19.06.2009 23:07:47

belediyemiz temmuz ayından itibaren ham ve numaralanmış curuf satışlarına başlayacaktır. irtibat tel: 02368278003