5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Kazanmamız gerekiyor

Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak Manisaspor'un teknik direktörü Kemal Özdeş, güzel futbol oynayarak, sahalarındaki ilk galibiyeti elde etmek istediklerini bildirdi.

Özdeş, Tarık Almış Spor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Kardemir Karabükspor maçına yoğun bir tempoda hazırlandıklarını, sakat oyuncularının iyileştiğini ve takım olarak iyi duruma geldiklerini söyledi.

Hafta sonu oynayacakları maçı kazanmak istediklerini kaydeden Özdeş,

"Taraftarımızın yanımızda olarak yine bizi cesaretlendirmesini istiyoruz. Onlara çok iyi bir mücadele sergileyeceğimizin sözünü verebilirim. Bu maçın bizim için çok zor geçeceğini biliyoruz, ama kazanılması gereken bir maç. Fark yaratmaya devam edeceğiz. Kırmızı kartlarla gündeme gelmekten ziyade, oynadığımız güzel oyunla taraftarımıza sahamızda ilk galibiyeti hediye etmek istiyoruz" dedi.

Özdeş, (A) Milli Futbol Takımı'nın play-off oynayacak olmasının ülke futbolu için önem taşıdığını, milli takımda yer alan futbolculara inandığını ve güvendiğini de dile getirdi.

Milli takımın play-off turundaki olası rakiplerinin de belli olduğunu kaydeden Kemal Özdeş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu rakiplerin hangisi çıkarsa çıksın eleyip, Avrupa Şampiyonası'na gideceğimizi düşünüyorum. Medyada, ülke futbolu üzerine konuşulan konular var. Herkes fikrini söylemeli elbette, ama hedefimize ulaştığımızda bunu yaparsak çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu süreçte bütün enerjimizle milli takımımızı desteklemeliyiz. Milli takımımız zor maçları, zor süreçleri çok sever. Çünkü, inanılmaz bir destek vardır kendisine. Bu desteği vermeliyiz."

Gazetecilerin, Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddink ile ilgili sorularını da cevaplandıran Özdeş, Manisaspor'un yanı sıra diğer Anadolu takımlarında da (A) Milli Takım'da oynayabilecek oyuncuların olduğunu savunarak,

"Ancak, (A) Milli Takım teknik kadrosunun oluşturduğu kadroya saygı duymalıyız. Bu eleştirilecek en son konu, hatta hiç eleştirilmeyecek bir konu. Çünkü, (A) Milli Takım'ın havuzu oldukça geniş. Ben tercihlerden çok, planların ve organizasyonların tartışılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Özdeş, Hiddink'in milli takımda kalıp kalmaması konusundaki düşüncesinin sorulması üzerine ise, "Bunun kararını ben veremem, Hiddink çok değerli bir hoca" yanıtını verdi.

Manisasporlu Bekir Yılmaz ise galibiyet alışkanlıklarının devam etmesini istediklerini vurgulayarak, "Bu hafta da Kardemir Karabükspor'u yenerek, seri galibiyetlere başlamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ahmet İlhan Özek de ligde oynadıkları tüm karşılaşmalardan çok iyi mücadele etmelerine rağmen ilk galibiyetlerini ancak 5'inci haftada aldıklarını, Kardemir Karabükspor maçını da kazanmak istediklerini söyledi.

Manisaspor'da, milli takımda bulunan Simpson'un yanı sıra sağlık kontrolü için Belçika'da bulunun Makukula'nın da Manisa'ya döneceği bildirildi.


 

AA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2011 Çarşamba 19:08:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?