4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kazaya davetiye

Manisa’da Kanuni ve Fatih Köprülü kavşakları ararsındaki yol güzergahında üst geçit sayısı yetersiz olduğu için yayalar süratle geçen araçların arasında karşıya geçerken kaza riskiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Manisa’da araç trafiğinin en yoğun olduğu bölge olan İzmir-İstanbul Karayolu, Mimar Sinan Bulvarı üst geçit yetersizliği nedeniyle sık sık kazalara sahne oluyor. Yol güzergahında yapılan çalışmaların ardından orta refüjler yayaların karşıdan karşıya geçmesini önlemek amacıyla kapatıldı. Belli bölümlerde yaya geçitleri yapıldı. Salı pazarı, garaj civarı ve SSK Hastanesi önüne de hayırsever iş adamlarının desteğiyle üst geçitler yapıldı. Ancak bu sayının yetersiz olması ve yayaların mevcut olan üst geçitleri kullanmaması nedeniyle güzergah ölüm yolu olmaktan kurtulamadı. Özellikle Fatih ve Kanuni köprülü kavşakları arasındaki Vatan Hastanesi’ne dönüş yolundaki yaya geçidi ve sinyalizasyon sistemi her gün yayalar ile araç sürücülerini kaza riskiyle karşı karşıya getiriyor.

ÜST GEÇİT ŞART
Vatandaşlar yolun karşısına geçmek için 200-300 metre mesafedeki üst geçitleri kullanmalarının olanaksız olduğuna dikkat çekerek, söz konusu bölgeye acilen üst geçit yapılmasını istediler.

Araç sürücüleri ise transit geçişin olduğu bulvar üzerinde sinyalizasyon sisteminin olmasını eleştirdiler. Köprülü kavşaklardan hızla gelirken karşılarında ışık görünce güçlükle durabildiklerini belirten araç sürücüleri, iki köprülü kavşak arasında trafik ışığı uygulamasının kazaları daha da artıracağını öne sürdüler.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 12:35:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?