3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Kazaya davetiye

Manisa-İzmir karayolu üzerinde bulunan yaya üst geçitlerinin kullanılmaması karayolunda büyük tehlikeye yol açıyor.

Manisa-İzmir karayolunun kent içinde kalan bölümlerinde yaya geçişlerini daha güvenli hale getirmek amacıyla yaptırılan dört adet yaya üst geçidi umursamaz vatandaşlar tarafından gözardı ediliyor. Üst geçitler yerine yoldan geçmeye çalışan vatandaşlar muhtemel trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. Özellikle otogar yanında Salı Pazarı'nın kurulduğu gün bazı vatandaşlar ellerindeki yüklerden dolayı üstgeçitleri kullanmıyor. Bunun yerine trafiğin yoğun olduğu İzmir-Bursa bölünmüş karayolunu tercih ediyorlar. Karayolundaki refüjlerden atlayanlar hem kendi hayatlarını hem de başkalarının hayatını hiçe sayıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, bununla ilgili belediye ile görüşerek gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.
Manisa'nın gelişen ve değişen bir kent olduğunu anlatan Güvenç, şöyle konuştu: "Kentleşmek kolay değil. Öğrenilmesi gereken çok şey var. Gerekirse üst geçitlere asansör yapılır. Çünkü yaşlı olup da merdiven çıkamayan birçok vatandaş var. Ancak yine de her şey bizde bitmiyor. Halkımızın da bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda basına da çok büyük iş düşüyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 18:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?