4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Keçecilik mesleği kitap oluyor

Akhisar ilçesinde 50 yıldır keçecilik mesleğini yaşatmaya çalışan ve belediyeden destek alan Orhan Patoğlu, Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi El Sanatları Bölüm Başkanı ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı Nurgül Begiç tarafından ziyaret edildi.

Keçecilik üzerine Konya bölge keçeciliği hakkında kitap yazmaya hazırlanan Nurgül Begiç, keçeci Orhan Patoğlu'nu atölyesinde ziyaret etti.

Ziyaretin sebenini açıklayan Begiç, “Keçecilik eğitiminde bir çok bölgeye bu meslek adına gezintiler düzenledim ancak bu kadar temiz ve içtenlikle bulduğu bir atölye görmedim. Bu konuda titizlikle çalışmalarına aralıksız devam eden Orhan Patoğlu'nu ve sanatkar kişiye desteğini esirgemeyen Akhisar Belediyesi'ne teşekkür ediyorum. El sanatlarımızın tükenme noktasına geldiği bu dönemde böyle tizlikle yürütülen bir atölyeyi bulmak mesleğim adına sevindirici. Bir çok ülkede keçecilik ve el sanatı adına çeşitli sergiler açtım, şimdi ise Konya yöresi ve çevresinde keçecilik adında bir kitap hazırlıyorum. Bu kitapta da Orhan Patoğlu'na yer vermek istiyorum. Bu tür el sanatkarlarına önem vermemiz hepimizin vefa borcu olmalıdır” dedi. Nurgül Begiç'e ziyaretinden dolayı teşekkür eden ve çalışmaları hakkında bilgi veren Patoğlu, antikacılar ve ilçeye gelen İngiliz, Fransız, Polonyalı turistlerden ilgi gördüğünü belirtti.

Patoğlu, "Keçe, koyunun yıkanmış sırt yününden oluyor. Hallaç veya yün tarama makinesiyle kabartıp halının üzerine yayılıyor ve ayakla tepilerek rulo haline getiriliyor. Kepenek son zamanlarda moda dünyasında yelek, çanta yapımında kullanılmakta, ayrıca paspas olup evleri süslemektir" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 15:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?