5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

KEKA uzmanları iş başında

KEKA UZMANLARININ MANİSA ZİYARETLERİ

Merkezi Kütahya olmak üzere, Manisa, Afyonkarahisar ve Uşak illerini kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın (KEKA) uzman kadrosuna yeni dahil olan 19 kişilik genç ekip, Manisa'da daire ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdiler.

KEKA Genel Sekreteri Hüsamettin İnanç öncülüğünde Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başta olmak üzere kurum ve kuruluşları gezen uzmanlar, Vali Celalettin Güvenç ile bir araya geldiler. Valilik'te düzenlenen toplantıda konuşma yapan Vali Güvenç, "Yeni bir ve iyi eğitilmiş bir kadromuz var. KPSS'de 80'nin üzerinde puan almış bir kadromuz var. Master'ları ve doktoraları olan bir kadroyla çalışmalara başladı. İşallah bölgemizin gelişmesine, iyi bir strateji oluşturmasına, yeni bir vizyon oluşturmasına önemli katkılar sağlayacak. Böyle güçlü bir kadroyla çalışacağız." dedi.

Avrupa Birliği (AB) müzakere sürecinin Türkiye'ye katkılarını anlatan Güvenç, şunları söyledi: "AB'ye katılım sürecinin bizlere kazandırdığı çok şey var. AB'ye katılmaktan daha önemli olan, AB standartlarında çalışma ve iş düzeni kurma gerekliliğinin olduğunu düşünüyorum. Bu süreç bizlere proje yapmayı, yapılacak işin fizibiletesinin olup olmadığının başta anlaşılması gerektiği, maliyet, verimlilik analizi, partnerler, paydaşlar konusunda malesef kamu yönetiminde yabancısı olduğumuz yeni kavramlarla tanıştırdı bizi. Yine, AB fonlarından çok büyük paralar kazanmasa da bu ülke, fonlar ve projeler sayesinde daha verimli daha rasyonel proje yapma, üretme kazanımını elde ettik. Bunu önemsiyorum. Kalkınma ajansı da bu yeni anlayışın doğurduğu güzel bir sonuç."

Manisa'nın coğrafi yapısı, gelişmişliği ve hem yurt içinde hem yurt dışında tanınmış sahip olduğu tarımsal ürünlere değinen Vali Güvenç, turizm alanında da sahip olduğu özellikleri anlattı. Uzmanlara tavsiyelerde bulunan Vali Güvenç, "Bizim insanımız şu anda ciddi şekilde kabuk değiştirdi, hızla ilerlemek istiyor. Bu da kamuyu, dolayısıyla kamunun bir parçası olan sizleri daha iyi şeyler yapmaya zorlayacaktır. Bazen çok absürt, ilginç projeler de karşınıza çıkacaktır, buna inanıyorum ama bunlara kızmayacağız, hoşgörülü olacağız, sabırlı olacağız. Israrla insanımıza, belediyelerimize, iş dünyamıza yardımcı olacağız." dedi.

KEKA UZMANLARININ MANİSA ZİYARETLERİ
KEKA UZMANLARININ MANİSA ZİYARETLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 13:45:03
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 14:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?