5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Keleşoğlu hüngür hüngür ağladı

MANİSALI HAYIRSEVER İŞADAMININ TEPKİSİ

İzmir ve Manisa'da yaptığı bağışlarla tanınan, özellikle 200 milyonluk servetinin tamamını çeşitli yardım kuruluşlarına bağışladığını açıklayan işadamı Hakkı Keleşoğlu, yaptığı el hareketini haberde kullanan gazeteci ile karşılaşınca ağladı.

Geçtiğimiz haftalarda Manisa'da protokolün de katılımıyla düzenlenen bir toplantıda, gazetecileri işaret ederek "Karımın bacaklarını çekmesinler" ifadesiyle gündeme gelen 65 yaşındaki hayırsever işadamı Hakkı Keleşoğlu, bu kez de bir milletvekilinin yanında yaptığı el hareketleriyle gündeme geldi. Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan, ardından partiden istifa eden, sonra DP Manisa İl Başkan Vekilliği görevine getirilen Keleşoğlu, bazı partililerle birlikte Manisa'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda DHA muhabirini görünce sinirlenen Keleşoğlu, bir süre önce CHP Milletvekili Şahin Mengü ile birlikteyken espri yapmak amacıyla bir el hareketi yaptığını ancak bu durumu bazı basın kuruluşlarının farklı yansıttığından yakındı. Haberi yapan DHA muhabirinin kamerasına dönerek tepkisini dile getiren Keleşoğlu, mahkemeye başvuracağını dile getirdi.

Keleşoğlu'nun sinirlenmesi ve verdiği tepki karşısında zor anlar yaşayan DHA muhabiri İlker Kılıçarslan, çekim yapmaya devam etti. Keleşoğlu, toplantının sonlarına doğru farklı konular da açılınca duygulanarak, ağlamaya başladı. DHA muhabiri işadamını teselli etmeye çalıştı. Sinirlenen işadamı bir de sigara yaktı.

Çocuk sahibi olmayan ve kısa süre önce evlenen 62 yaşındaki Keleşoğlu, servetini Türk Eğitim Vakfı (TEV), Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) ve Lösemili Çocuklar Vakfına (LÖSEV) bağışladığını açıklamıştı. Anne ve babasının adını taşıyan Bekir-Sacide Keleşoğlu Vakfı'nı (BESKVA) kuran Hakkı Keleşoğlu'nun, yaptığı ve yardımlardan bazıları şunlar:

''Annesi ve babası adına inşa edilen Kula Anadolu Öğretmen Lisesi ve Kula Teknik Meslek Lisesi için 2 milyon 250 lira. Manisa Devlet Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi ve intaniye kliniği için 500 bin lira. Manisa Diyanet Eğitim Merkezi'nin inşaatı için 375 bin lira. Celal Bayar Üniversitesi'ne 350 bin lira. Kula Yaşlılar Derneği Huzurevi'ne 6 bilgisayar ve 8 televizyon. Karşıyaka Spor Kulübü altyapısına 50 bin lira. Kula Aşevi'nde her gün bin 250 kişiye yemek. Ramazan ayında 15 bin gıda paketi yardımı.

Ege Üniversitesi'ne 800 bin lira. Manisa Kızılay Kan Merkezi'ne 1 milyon 500 bin lira. Kemik İliği Transplantasyon Vakfı'na 400 bin lira. Mehmetcik Vakfı'na 315 bin lira. Manisa Bedensel Engelliler Derneği'ne 400 bin lira".

SIRADIŞI BİR KARAKTER

Hakkı Keleşoğlu, Manisa'daki Kızılay bağış töreninde, gazetecilere daha önce Celal Bayar Üniversitesi'nde eşi Hale Keleşoğlu'nun bacaklarını da gösteren fotoğraf çekilmesinden duyduğu rahatsızlığını ifade etmişti. Teşekkür konuşmasını da ağlayarak yapan Keleşoğlu, Türkiye'nin gündemine girmişti. Keleşoğlu bir röportajında "Rüyamda 64 yaşında öleceğimi gördüm. 2 yıl içinde tüm mal varlığımı bağışlayacağım" demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 14:43:04
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 16:06:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?