4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kenar mahalleler merkez oluyor

Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar, asfaltlama çalışmalarının devam ettiği Turgut Özal Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Başkan Kar, kenar mahallelerin de yakın zamanda merkez mahalleler gibi daha çağdaş bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Belediye Başkanı Bülent Kar, bazı daire müdürleriyle birlikte Turgut Özal Mahallesi’ni ziyaret etti. Burada başlatılan asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kar, daha sonra mahalle sakinleriyle sohbet etti.

Mahallesinin sorunlarını anlatan muhtar Mecit Ilgar, "Mahallemiz, Manisa’nın en kıyısında ve en geri kalmış fakir bir mahalleydi. Hizmet ve yatırımlardan çok geri kalmıştı. Yolumuz, suyumuz ve kanalizasyonumuz yoktu. Mahallemizde bir de şehrin çöplüğü yer almaktaydı. Buradaki insanımız perişan bir ortamda hayat mücadelesi verirken, sayın başkanımız Bülent Kar’ın başkan seçilmesinden sonra buraya yapılan hizmetler arttı. Ayrıca, şehir çöplüğünün de taşınacağını öğrendik, çok mutlu olduk. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Mahalle halkına, "Burada ’asgari olarak yapılması gereken neyse, şehirdeki mahallede neler olması gerekiyorsa bunu sizlere kavuşturacağız’ demiştim diyen Başkan Kar, bu sözü bugün yerine getirdiğini ifade ederek, "Mahallenizde yolları asfaltlatıp kaldırımları yaparak, sizleri çamurlu sokaklardan kurtaracağım. Ayrıca sizlerin faydalanacağı yeşil alanlar, park ve bahçeler, çocukların rahatlıkla oynayabileceği oyun sahalarını, spor sahalarını bir bir yaparak sizlerin hizmetinize sunmaya başladık. İnşallah 5 yıllık çalışmanın sonunda sizler bu altyapı hizmetlerine kavuşursunuz ve yeni gelenlerden de farklı olarak doğalgazı ister getirtirsiniz. Çünkü ihtiyaçlar hiçbir zaman bitmez. Bizden sonra gelenlerden de o günkü ihtiyaçlarınızı istersiniz" dedi.

Manisa’nın güzelleşmesi için mücadele verdiklerini ifade ederek mahalle sakinlerinden gecekondulaşmaya karşı destek isteyen Başkan Kar, "Gecekondulaşmaktan uzaklaşmalısınız. Bu sadece belediyenin gayretiyle olmaz, sizin de bizi desteklemeniz gerekiyor. Elbirliğiyle şehrimizi en güzel noktaya getireceğiz. Benim yaptığım hizmet cebimden çıkmıyor, hizmetler sizin ödediğiniz paralarla yapılıyor. O zaman yaptığımız hizmetleri korumanız gerekecek ve zarar görmemesi için var gücünüzle onları koruyacaksınız" diye konuştu.

Sohbetin ardından belediye görevlileri tarafından mahalle sakinlerine pilav ve ayran ikram edildi. Başkan Kar, bazı vatandaşlara ikramları kendi eliyle dağıttı.

Bu arada, bu yılki asfaltlama sezonunda 90 bin ton asfalt döküleceği, Turgut Özal Mahallesi’nin cadde ve sokaklarına 10 bin ton asfalt dökülerek, 15 km’lik yolun asfaltlanacağı ve bunun maliyetinin ise 700 milyar lira olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 12:12:00
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 17:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?