30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kendi okulları için konser verdiler

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Salihli Lisesi öğrencileri, düzenledikleri konserlerden elde ettikleri gelirlerle okullarına toplam 10 bin YTL değerinde enstrüman kazandırdılar.


Salihli'de 66 yıl önce kurulan Salihli Lisesi diğer branşlarda olduğu kadar müzik alanındaki başarılarıyla da adını duyurmaya başladı. Salihli Lisesi Müzik Öğretmeni Ömer Ebeperi'nin girişimleriyle Türk Halk Müziği (THM), Türk Sanat Müziği (TSM) ve çıngırak ritim toplulukları oluşturuldu. Bu topluluklarda görev alan öğrenciler, ilgilerini keşfetme, yeteneklerini geliştirme imkanı buldular. Öğrenciler yıl boyunca Salihli'de çeşitli konserler düzenleyerek elde edilen gelirlerle okulda müzik laboratuvarı oluşturdular ve buraya yaklaşık 10 bin YTL değerinde enstrüman ve elektronik araç-gereç kazandırdılar. Salihli Belediyesi ve vatandaşlar da projeye katkıda bulundu.
Salihli Lisesi Müdürü Necip Yusuf Çalışkan, Müzik Öğretmeni Ömer Ebeperi ve öğrencilerin katkılarıyla oluşturulan laboratuarda 1 akustik piyano, 7 bağlama, 1 gitar, 1 keman, 2 akordeon, 1 cümbüş, 1 davul, 2 darbuka, 1 cura, 2 kaval, 1 ney, 1 kabak kemane, 1 bendir, 1 marakas, 1 zil, 1 zurna ve 1 mandolinin yanı sıra; 1 gramofon, 1 bilgisayar, 1 ses kayıt cihazı, 1 müzik seti ve 130 adet orijinal CD bulunduğunu söyledi. Çalışkan, “Laboratuvarda 'Çıngırak Ritim Topluluğu' ile stüdyo ortamında bir kayıt çalışması gerçekleştirildi.

Topluluk üyelerinden İsmail Altunbaş, TRT İzmir Radyosu Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavını kazandı. Daha sonra Mısırlı Ahmet Ritim Akademisi'ne kabul edildi. Topluluk üyelerinden A.Faruk Ayaz da Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü'nde eğitimine devam etmektedir. Okulun THM Topluluğu ile Hatay ve Sivas illerinde yapılan Orta Öğretim Kurumları arası Türk Halk Müziği Türkiye Finalleri'ne katılarak solo çalgı dalında 2 yıl üst üste Türkiye şampiyonluğunu kazanan Aras Poyraz Açıkgöz, bu yıl da Eskişehir'de gençlik merkezleri arası Türk Halk Müziği Solo Çalgı Yarışması'nda grup birincisi olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı. Bu öğrencimiz halen Bulgaristan Plovdiv Müzik Akademisi'nde öğrenimine devam etmektedir. Salihli Lisesi THMi, TSM ve Çıngırak Ritim Toplulukları'nda bugüne kadar 400 öğrenci görev aldı.” diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?