30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kendini yakmak istedi

Manisa'nın Salihli ilçesinde dört aydır işsiz olan Murat Bedir isimli genç, belediye önünde üzerine benzin döküp kendisini yakmak istedi.

İşsizlik nedeniyle eşi ve çocuğu evi terk eden, aylardır elektrik ve suyu kesik olan Bedir, belediye başkanı ile görüştükten sonra kendisini yakmaktan vazgeçti.


Murat Bedir (25), ekonomik sıkıntılara daha fazla dayanamayınca soluğu belediye önünde aldı. Üzerine benzin dökmeye başlayan Bedir, "Açım aç. Çoluk çocuk perişan oldu. Hepsi bıraktı gitti beni. İnanın sahibimiz yok. Ben kimseden para pul istemiyorum. Sadece iş istiyorum. İşim olmadığı için üç ay önce eşim evi terk etti. Ev kiramı ödeyemiyorum. Şu an evimin elektriği ve suyu kesildi. Bir tane ekmeğe muhtacım. Başkanım ben senden sadaka istemiyorum. Sadece iş istiyorum. Artık bir çıkış yolu bulamıyorum"diye bağırdı. Uzun süre polisler tarafından ikna edilmeye çalışılan Bedir, eline çakmak alarak kendisini yakmakla tehditler savurdu. Bedir, Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'ın kendisiyle görüşeceği haberinin verilmesi üzerine elindeki benzin bidonu ve çakmağı yere bıraktı. Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay'la konuşturulan Murat Bedir, "Başkanım sizden sadece bana yardımcı olmanızı istiyorum. Bir el arabası verin. Malzemeyi alın ben seyyar manavlık bile yapmaya razıyım. Çalışmak istiyorum. Suyum kesim. Elektrik borcum 130 YTL, ödeyemiyorum. Yakacak kömürüm bile yok. İnanmıyorsanız gelin evime bakın" diye yakındı.


Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise bu tür hareketlerde bulunmanın çözüm olmadığını belirterek "Biz sana yardımlarda bulunacağız. Evinin kirasını öderiz. Elektrik ve su giderlerini karşılarız. Hiçbir zaman Allah'tan umudunu kesme. Senin konumunda olan yüzlerce insan var. Ama hayat her zaman böyle devam edecek değil" diye cevap verdi.


Başkan Okay, daha sonra ilgili daire müdürlerine Murat Bedir'e bir seyyar araba alınıp gerekli malzemelerin temin edilmesi talimatını verdi. Okay ayrıca işsiz Bedir'e 50 YTL vermek istedi. İşsiz genç kabul etmedi. Başkan Okay, "Borç olarak al. Çalışınca gelip bana ödersin" dedi. Murat Bedir, daha sonra ifadesi alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 18:58:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?