4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Kent Konseyi Pala'ya emanet

MANİSA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI'NA MUSTAFA PALA SEÇİLDİ

Manisa Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı'nda konseyin başkanlığına Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala getirildi.

Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları yöneticileri ile CBÜ'den temsilciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ergün, "Kent Konseyi'nin oluşumu için bir araya geldik. Kent Konseyi, kent yaşamında kent vizyonunu ve hemşehrilik bilincini geliştirmek, kentin hak ve hukukunu korumak, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, birlikte yönetim ilkelerini hayata geçirmek, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına katkıda bulunmak üzere çalışacaktır. Kent konseyleri kentin sorunlarını, demokratik bir biçimde tartışarak katılımcı demokrasi ilkelerini hayata geçirip uzlaşma kültürünü geliştirerek, çok ortaklı ve çok faktörlü yönetim anlayışının benimsenmesini sağlayacaktır. Ortak akıl oluşumuna katkı sağlayan Kent Konseyleri, kentin sosyal, ekonomik, bilimsel, kültürel ve çevresel değerlerini belirleyerek sahip çıkarak geliştirecek, çok seslilik anlayışı ile de çözüm önerilerini biz yerel yöneticilere iletecektir. Kentimizin yaşam kalitesini geliştirmesinde katkı sağlayacak olan Kent Konseyi, çevreye duyarlılığın artması, yoksulluğun giderilmesi amacıyla kent sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışarak hayata geçirecektir." dedi. Başkan Ergün, belediye olarak Kent Konseyi'nin çalışmalarına her zaman destek olacaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından seçimlere geçildi. Yapılan oylamada, Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala, Manisa Belediyesi Kent Konseyi Başkanı seçildi. 7 üyeden oluşan yürütme kuruluna ise Yrd. Doç.Dr. Cevdet Kayalı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden (MESOB) Mustafa Pala, Erşen Akar, Beyhan Yörür, Zihni Hoşkar, Musa Aynuru, Murat Kümüştekin getirildi.

MANİSA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI'NA MUSTAFA PALA SEÇİLDİ
MANİSA KENT KONSEYİ BAŞKANLIĞI'NA MUSTAFA PALA SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 13:15:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 16:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?