30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kentli Servisi'ne yoğun ilgi

Manisa Belediyesi'nin fuaye salonunda faaliyete geçen kentli servisine şuana kadar yaklaşık 50 bin kişinin başvurduğu açıklandı.


Vatandaşlara hızlı bilgi vermek amacıyla belediye bünyesinde kurulan Kentli Servisi alışkanlıkları değiştirdi. Daha önceden belediye için de kapı kapı dolaşarak servisleri arayan vatandaşlar Kentli Servisi'ndeki görevlilerden her tülü yardımı alabiliyor. Birçok vatandaş belediyenin 1, 2 ve 3. katlarında bulunan bölümlere çıkmadan giriş kattaki Kentli Servisi'nde işlemlerini gerçekleştiriyor.
Kentli Servisi'ni modern belediyeciliğin bir gereği olarak gördüklerini dile getiren Belediye Başkanı Bülent Kar, “Belediyemize gelen vatandaşlarımızı karşılama, yapacakları işlemler hakkında bilgilendirme ve yönlendirme, oturdukları yerden işlerini görebilmek amacıyla bu servisi kurduk. Çok da iyi etmişiz. Kentli Servisi beklediğimizden daha fazla ilgi gördü. Çünkü biz yepyeni bir belediyecilik anlayışı ile vatandaşları güler yüzle karşılayarak, işlemlerini zamanla yarışarak yapıyoruz. Hiç kimseyi kayırmadan herkese eşit hizmet veriyoruz. 'Bugün git yarın gel' mantığı artık yok. Vatandaşa hizmet felsefesiyle belediyemiz, bilgi teknolojilerindeki yenilikleri takip edip kumrumuza uyarlamak yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.” dedi.


1 yıl önce kurulan servis her gün vatandaşların akınına uğruyor. Vatandaşlar sadece TC kimlik numarasını vererek tüm vergi borçları ile diğer konularda bilgi edinebiliyorlar. Çözülemeyen işlemler için ise danışmanlık hizmeti veriliyor.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?