30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Kepçe tarihe takıldı inşaat durdu

Manisa Belediyesi, Eski Garaj Mevkii’nde bin metrekarelik alanda yeraltı otoparkı, modern pazaryeri ve iş merkezi yapmak için proje hazırladı.

Yetkililer, iki yıl önce Cumhuriyet Meydanı’ndaki bir inşaat kazısında Fatih Sultan Mehmet’in şehzadelik dönemine ait hamam kalıntılarının ortaya çıkmasını göz önünde bulundurup, çalışma öncesi Manisa Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ne müracaat etti, bölgede inceleme yapılmasını istedi.

Müzeden, 2’si arkeolog 14 kişi görevlendirildi. Ağustos boyunca devam eden sondaj kazılarında, 1700’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen Müsellim Camii’nin kalıntılarına ulaşıldı. Ayrıca Osmanlı dönemine ait seramik ve bakır işleme atölyelerine ait parçalar bulundu. Konu rapor haline getirilerek inşaat izni için ‘olur’ vermesi gereken İzmir 2 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderildi.

Müdür: Kararı bekliyoruz
İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, eserlerin Osmanlı dönemine ait olduğunu doğruladı. Karaköse, şöyle dedi: “Bölgede yapılan kazılarda çıkan kolonlar, Muradiye Camii’ndekiyle aynı özellikleri taşıyor. Arşivimizde de burada 1700’lerde yapılan Müsellim adıyla bir cami olduğunu biliyoruz. Caminin etrafında da seramik ve bakır işleme imalathanelerinin olduğunu gösteren buluntulara ulaştık. Kurul’dan gelecek cevaba göre bölgede inşaat çalışmaları ya başlayacak ya da başlamayacak.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:41:07
Güncelleme :3 Eylül 2008 Çarşamba 13:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?