7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Keskiner son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün hayata gözlerini yuman Salihli Belediye eski Başkanı Zafer Keskiner, son yolculuğuna uğurlandı.

26 yıldır düzenlenen Şiir İkindileri'nin fikir babası olan Keskiner, bugün 47.'si gerçekleştirilen şiir etkinliğinde ebedi yolculuğuna uğurlandı.

Salihli'de 3 dönem belediye başkanı olarak görev yapan Keskiner (80) Keskiner için ilk tören kendi döneminde yaptırdığı Belediye binası önünde gerçekleştirildi. Törende duygusal bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, "Yüreği insan sevgisiyle, Salihli sevgisiyle, Türkiye sevgisiyle dolu her zaman halkının iyiliğini, esenliğini, mutluluğunu düşünen özlü bir sosyal demokratı kaybettik. Keskiner, ülkenin bölünmez bütünlüğünü sonuna kadar savunan ve laik cumhuriyetin yılmaz savunucusu gerçek bir Atatürkçü idi.

Salihli'nin gelişmesine ilerlemesine sanatı ve sanatçıyı önceleyen anlayışı ile çağdaşlaşmasına büyük katkılar veren ölümsüz eserler bırakan bir kişiydi. Onu, evrenin sonsuzca büyüklüğü karşısında dünyamızın ve insan oğlunun çok küçüklüğünün farkında olan bir entelektüel, bir aydın olarak biliyoruz. Görüntüsü ve bilgisi ile hoşgörü ve nezaketi, tevazuluğu ile baskılara dayatmalara haksızlıklara hukuksuzluklara direnen kişiliği ile toplumumuza örnek olmuş ve hepimizi etkilemiştir. Ulu çınarımızı yitirdik. Acımız ve kaybımız çok büyüktür" dedi.

TAZİYELERİNİ KABUL ETTİLER

Zafer Keskiner'in Belediye binası önünde gerçekleştirilen töreninden önce Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Sakine Öz, CHP Manisa Eski Milletvekili Nuri Çilingir, CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, vatandaşların taziyelerini kabul ettiler.

DUA EDİLDİ, OMUZLARDA TAŞINDI

Konuşmaların ardından Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç'ın öncülüğünde dualar okundu.

Duanın ardından Keskiner'in cenazesi cenaze arabasından alınarak Salihli Belediyesi önünden vatandaşların omuzlarında Karaman Camii'ne kadar taşındı, vatandaşlar ve belediye personeli, Keskiner omuzlarda taşınırken göz yaşlarına boğuldu.

ASRİ MEZARLIĞA DEFNEDİLDİ

Keskiner, Karaman Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığa defnedildi.

Salihli'de 1984-1994 ve 1999-2004 yılları arasında SHP ve DSP'den 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Zafer Keskiner, bugün 47.'si düzenlenen ve 26 yıldır sürdürülen Şiir İkindileri'nin de fikir babasıydı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 15:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?