5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Keskinoğlu'na yılın girişimcisi ödülü

MANİSA'DA YILIN GİRİŞİMCİLERİNE ÖDÜL

Manisa Girişimciler Derneği'nin düzenlediği "Yılın Girişimcileri Ödül Töreni'nde, "Ulusal Girişimci" dalında Pegasus Hava Yolları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, "Yerel Girişimci" dalında Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık A.Ş. Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Dernek Üyesi Yılın Girişimcisi" dalında Yücel Tarım Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Yücel ödüle layık görüldü.

Saruhan Otel'de gerçekleştirilen törene Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof.Dr. Semra Öncü, İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, MTSO Başkanvekili Yaşar Coşkun, sivil toplum örgütleri başkanları, banka müdürleri, dernek üyeleri ve davetliler katıldı. "Ulusal Girişimci" dalında ödülü alan Ali Sabancı'nın yoğun programı sebebiyle toplantıya katılmadığı bildirildi. Sabancı'nın Mayıs ayının ilk yarısında Manisa'ya gelerek ödülünü alacağı ifade edildi.

GİRİŞİMCİLİK REFAH AÇISINDAN ÖNEMLİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Girişimciler Derneği Başkanı Murat Kümüştekin, global krizden kurtulmanın tek yolunun girişimci sayısını artırmaktan geçtiğini söyledi. 2008 yılında tüm dünyayı saran global kriz ile birlikte girişimciliğin hayatımızda yer almaya başladığını anlatan Kümüştekin, şöyle konuştu: "Girişim mana olarak yenilik olarak tanımlansa da günümüzde herhangi bir işin kurulmasında ya da geliştirilmesinde de etkin olarak kullanılmaktadır. Girişimcilik, istihdam, rekabet ve refah

açısından büyük önem taşımaktadır. Genelde risk almayı sevmeyen Türk toplumu garantili ve stabil işleri tercih etmiştir. Ülkemizde 100 kişiden sadece 6'sının girişimci olarak anılması bunun bir göstergesidir. Girişimcilik bakımından ülkemiz her defasında girişimci bir toplum değiliz diyen Japonya'dan bile daha geridedir. Avrupa Birliği ülkelerinde dahi girişimcilik istenen düzeylerde değildir. Ülkemizin kalkınması, yeni istihdam alanları oluşturulması ve işsizliğinin azaltılması girişimci sayısının artırılmasıyla mümkündür."

Kümüştekin ayrıca, Manisa Girişimciler Derneği'nin Manisa'ya ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda yeni bir soluk kazandırmak, her alanda birliktelik oluşturarak yeni projeleri hayata geçirmek, Manisa ve ülke ekonomisine istihdam ve katma değer yaratmak ve Manisa'nın menfaatlerini her platformda en iyi şekilde temsil etmek ve savunmak için kuruluğunu söyledi.

Yılın Ulusal Girişimcisi, Yerel Girişimcisi ve Dernek Üyesi Yılın Girişimcisi ödüllerinin sahiplerini bulduğunu anlatan Kümüştekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Uçakla yolculuk etme kültürümüzü değiştiren ve 2009 krizine rağmen büyümesini sürdüren Pegasus Hava Yolları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya, 2008 yılında yüzde 25 büyüme ve 368 milyon TL cirosunu global krizin yaşandığı 2009 yılında yüzde 36 büyüme ve 500 milyon TL'ye çıkaran Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık A.Ş. adına Pazarlama Grup

Başkanı Keskin Keskinoğlu'na, 2000 yılında arazilerinde organik tarıma yönelen ve 2007 yılında Türkiye'de bir ilk olan organik üzümden şarap üretimi yapan Yücel 4Tp Şarapları adına Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yücel'e bu ödül layık görülmüştür. Kendilerini tebrik ediyoruz. Bu örnek girişimci ruhlarının devamını diliyoruz."

Girişimcilerin, Türkiye'nin ve Manisa'nın geleceği olduğuna dikkat çeken Kümüştekin, sözlerine şöyle devam etti: "Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimize her zaman destek olmalıyız. Aynı fikirde olmasak da Manisa'mızın geleceği için birleşmeliyiz. Manisa Girişimciler Derneği'nin tek amacı bugün hak ettiği yerde olmayan Manisa'yı hak ettiği noktaya taşımaktır. Bunu başarıncaya kadar pes etmeden, yorulmadan çalışacağız."

YATIRIM ALANI İYİ SEÇİLMELİ

Ödül töreninde, markalaşma hakkında bir sunum yapan Indesit Company A.Ş. Fabrika Müdürü Turgay Dağ, şunları söyledi: "Ne yaparsak yapalım markalaşmamız lazım. Yoksa rekabet etmemiz mümkün değil. Yatırım alanlarını iyi seçmeli, dış yatırımcıya iyi altyapı hazırlamalıyız. Yoksa şimdi olduğu gibi dış yatırımcı Doğu blok ülkelerine kayar. Bunun önlemini almalıyız."

Konuşmasının ardından Turgay Dağ'a Derneğin Başkanı Murat Kümüştekin bir teşekkür plaketi verdi.

FİRMALARINI TANITTILAR

Manisa Girişimciler Derneği üyeleri tarafından Dernek Üyesi Yılın Girişimcisi seçilen Mustafa Yücel de konuşmasında firmasını tanıttı. 2000 yılında organik tarıma geçtiklerini belirten Yücel, şunları söyledi:

"500 dönümde organik şaraplık üzümü ektik. 2007 yılının sonunda ilk organik üzümden şarabı ürettik. 2008 yılında piyasaya girdik. Bugün Antalya yöresindeki 5 yıldızlı oteller ve tatil köylerinde önemli bir yere geldik. Bu ödülü bana layık gören dernek üyesi arkadaşlarıma teşekkür ederim."

Keskinoğlu A.Ş. Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu da bu ödüle layık görüldüğü için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Keskinoğlu, 1963 yılında tavuk çiftliği olarak kurulan Keskinoğlu'nun bugün yumurta üretimi, beyaz et, kaplamalı piliç et ürünleri, yem, doğal gübre, viol, zeytinyağ, sağlık malzemeleri üretimi yaptığını belirterek "2 bin 250 kişiye fabrikalarımızda iş imkanı sağladık. Fason üretim yapan firmalarda 500 kişi çalışmakta. Dolaylı olarak 10 bin kişiye iş imkanı sağlamaktayız" dedi.

 

KESKİNOĞLU'NUN MARKA DEĞERİ 113 MİLYON DOLAR

Keskin Keskinoğlu, 2009 yılında yüzde 36'lık büyüme yakaladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti. "2009 yılında 500 milyon TL olan ciromuzu, 2010 yılında 650 milyon TL'ye, 2011 yılında 1 milyar TL'ye çıkartmayı hedefledik. Firmamızın marka değeri 113 milyon dolarlara ulaştı. 2008 yılı verilerine göre, Keskinoğlu Türkiye'nin 500 büyük kuruluşu içinde 140. sırada. Bu bize gurur veriyor. Firmamız şu an itibari ile 42 ülkeye piliç eti ve zeytinyağı ihraç ediyor. Türkiye pazarında 25 bin noktada ürünlerimiz satışta." yılında yüzde 25 büy Konuşmasının ardından Keskin Keskinoğlu'na Yılın Yerel Girişimcisi Ödülü CBÜ Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü tarafından verilirken, derneğin başkanı Murat Kümüştekin de Keskinoğlu'na derneğe üyelik rozetini taktı.

Bu arada, dernek üye sayısını her geçen gün artıran Manisa Girişimciler Derneği'ne düzenlenen törenle 7 yeni üye daha katıldı. Manisa protokolünün rozet taktığı yeni isimler Özgür Kılınçlar, Ömer Geriter, Mertcan Özdem, Yalçın Akgümüş, Ümit Atlı, Yakup Uysal ve Muzaffer Çetin.

MANİSA'DA YILIN GİRİŞİMCİLERİNE ÖDÜL
MANİSA'DA YILIN GİRİŞİMCİLERİNE ÖDÜL
MANİSA'DA YILIN GİRİŞİMCİLERİNE ÖDÜL
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 14:57:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 17:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?