4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

KESK'ten kriz mitingi

Manisa'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı sendika üyeleri, yaptıkları miting ve yürüyüşle hükümetten krize karşı önlem almasını istedi.

KESK'e bağlı 11 sendikanın üyelerinin katıldığı "Krizin bedelini biz ödemeyeceğiz" mitingine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokratik Toplum Partisi (DTP), Emeğin Partisi (EMEP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri de destek verdi. Sendika üyeleri Öğretmenevi önünde toplandığı sırada bir grup DSP'li, DTP'liler ve bazı siyasi partilerin bayrak açmasına tepki göstererek alanlı terk etti.

Öğretmenevi önünden yürüyüşe geçen kalabalık, İstasyon Caddesi boyunca yürüyerek Cumhuriyet Alanı'na geldi. Sloganlar atarak ilerleyen kalabalık arasında çocukların da yer alması dikkat çekerken, polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

KESK Manisa Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Fatih Yoğurtçuoğlu'nun yaptığı kısa konuşmanın ardından söz alan KESK Genel Başkanı Sami Evren, sermaye çevrelerinin bir an evvel IMF ile anlaşma sağlanmasını istediğini belirtti.

Evren, "Başbakan ise anlaşmayı seçimlerden sonra yapmak istediklerini açıkladı. Durumu idare etmek için ekonomi paketini açıklamak zorunda kaldı. Hükümet 5.5 milyar lira yeni bir destek paketini devreye sokmuştur. Bu destek kime? Halka mı, işten ayrılan işçi kardeşlerimize mi? Asgari ücretle çalışan emekçilere mi? Biz emekçiler kime olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü bu paket kriz karşısında sorunları çözmekten uzak olduğu gibi, sorunun nedeni olan sermayeye de can suyudur. Siyasi tercih bir avuç burjuvadan yana kullanılmış" dedi.

Konuşmaların ardından halay çeken sendika üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 16:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?